„Deadpool 2“ – Prvi utisak (bez spojlera)

„Deadpool 2“

I opet se vraća Ryan Reynolds kao ’World’s most obnoxious superhero’! Uprkos popularnom verovanju, ovaj film dokazao je da grom nekada može da udari opet na isto mesto, ako ignorišete malko sporiji početak filma.

Dobro došli u Deadpool univerzum gde ništa i sve ima smisla u isto vreme, i gde je glavni narator pomenutog filma istoimeni gospodin koji vas vodi kroz film bez dlake na jeziku. Šale stižu brzo i udariće vas jače nego što mislite, a scene akcije imaju veliku prednost u odnosu na prvi deo zbog svih učesnika koji se pojavljuju.
Nemojte dozvoliti da vas ovaj potpuni haos od scenarija odbije da pogledate ovaj naslov. Odvešće vas na jedno predivno komično putovanje koje ćete poželeti da podelite sa svima. Jedna sigurna stvar koju mogu da kažem a da ne spojlujem je da je Deadpool 2 “Porodični film”, i ne, to ne znači da treba na isti da vodite decu (razumećete zašto).

Bilo je više trenutaka u toku filma kada sam se zapitala: Kako su pobogu ovo provukli kroz cenzuru? Ali to je zapravo čar ovog nekonvencijalnog superheroj filma.
Iako je produkcija Foxova, ipak je Marvel i dalje prisutan a Deadpool nastavlja da živi u X-men kraju!


Kao što kaže poster ovog filma, Deadpool ne dolazi sam. Sporedni glumci su dodali predivnu čar celokupnom utisku. Josh Brolin je savršen u ulozi Cable-a, a Cable-Deadpool tandem je apsolutno dinamičan i prirodan uprkos činjenici da se uglavnom bore jedan protiv drugog.
Zazie Beets iliti Domino je jedno veliko otkriće u ovom delu, u trejleru za ovaj film možete čuti kako Deadpool govori da sreća nije posebno sinematična, ali nećete se složiti!
Takođe specijalni pomen mora biti dat Stefanu Kapičiću koji je opet odvalio svoju ulogu Kolosusa i poklonio nam neki od boljih humora u ovom filmu, i svi ostali sporedni glumci su vredni pomena ali ostaviću vam njih kao iznenađenja.
Nažalost, iako je film previše zabavan stekla sam utisak da je tempo bio malo sporiji. Traje nešto malo manje od dva sata a nekad se osećalo kao da se odužio. Prvi čin je malo čudnjikav, drugi se malo odužio, a onda tek sledi veliko finale.
Verovali ili ne vidi se da je dosta srca uloženo u ovaj film, i nikako nemojte da propustite bonus scene koje su ubačene u sred odjavne špice (na kraju nema ničega nemojte sedeti za džabe), isplati se sačekati ih!