Dragon Ball FighterZ – Beta prvi utisci

Bandai Namco

Tokom predhodnog vikenda imali smo priliku da isprobamo beta verziju najnovije Dragon Ball igre od Bandai Namco studia. Na raspolaganju nam je bilo čak 11 karaktera od ukupno 20 koji će biti prikazani u ovoj igri i mogli smo da isprobamo tutorijal i onlajn okršaje protiv drugih igrača. Naše utiske možete pročitati ispod a onda i pogledati gemjplej video, dok ovaj naslov možemo očekivati već koliko 26. januara za PS4, XBox One i PC.

Bandai Namco

Gemjplej:

Za razliku od od velikog broja predhodnih naslova koji su sačinjavali Dragon Ball serijal ovaj se vraća u mnogo standardniju 2.5D formu umesto slobdnog letenja i jurenja po mapama. Sa time dolazi i mnogo poznatiji način borbe sa protivnicima koji uveliko podseća na Capcom Vs Marvel serijal, sa sve odabirom tri lika pre početka meča pa do upadanja i kombo poteza sa njima. Tokom beta testiranja mogli smo da igramo samo u mečevima tri na tri protiv drugih igrača i radimo tutorijal misije. Ovo je drastično ograničilo mogućnost testiranja među čime nismo mogli da igramo trening niti mečeve protiv drugara na istoj konzoli. Ono što će činiti interesantan deo je sam lobi u koji ćete biti postati odma po pokretanju igre i u kome će vaš omiljeni lik u čibi varijanti se šetati i birati modove igranja. Što se samih lkova tiče svaki je verno prikazan sa svojim specijalnim potezima i načinom borbe, toliko da čak i Jamča može da vas prebije.

Grafika:

I ovde se nastavlja sa veoma animiranom grafikom koja podseća na originalnu seriju. Doduše kako zbog efekata tako i pomalo promenjenog dizajna likova može se reći da je noviji Street Fighter serijal imao malo uticaja.

Onlajn multiplajer:

U početku su serveri radili relativno stabilno, sa velikim brojem lobija i velikim izborom regijona u kojima se može igrati, pa čak i poseban istočno evropski. No serveri su vrlo brzo počeli da se tope i šansa za pronalaženjem meča ili kamoli čak meča stabilnog i bez pucanja konekcije je postao uzaludan posao. Kao što se i delom očekivalo u beta testiranju. Samo se nadamo da će im ovo dati do znanja da treba da to srede pre punog izlaska igre.

Bandai Namco

Utisak:

Vraćanjem na standardni 2.5D stil i ubacivanjem načina borbe gde izgleda lak za učenje a težak za savladavanje može po prvi put posle dugo vremena postaviti Dragon Ball naslov među druge turnirske tabačine. Dok u zavisnosti od stabilnosti servera i dodatnih modova koje igra pruži će odlučiti o njenoj trajnosti među opuštenijim fanovima ovog serijala.

Rogue Gamer

 

Bandai Namco

Grafika:

Za razliku od većine modernih Dragon Ball igara koje smo imali prilike da igramo u skorije vreme, ovaj naslov je nostalgičan sa svojom 2.5D prezentacijom. Sama animacija je fluidna i oštra. Sam stil koji anime ima je prilično verno prebačen u ovaj naslov.

Gemjplej:

Ovaj put Arc System Works svakako smanjuje input heavy stil igre za koji su poznati. U velikoj meri, bilo ko može da uzme i slepo udara po dugmicima i da dobije neki vizuelni spektakl. Igra je laka za naučiti. Daleko da nema svoje dublje mehnike, da li bili reset-ovi ili skupljanje zmajevih kugla tokom meča radi određenih benefita. Ovaj naslov želi da da bude pristupačniji jer Dragon Ball ima poveći fandom koju bi kompleksnost u vidu Guilty Gear serijala samo odbila. Bili igrali na slepo sa drugarima, ili trudili se da budete takmičarski nastrojeni, ovaj naslov ima za svakog po nešto.

Net Code:

Tuga božija. Jednog dana ne radi uopšte, drugi radi na kratko, treći ne radi uopšte i ako ikad igra dozvoli da se uđe u lobby, satima se čeka na jedan meč. Naravno, ovo ne može da se uzme kao konačna ocena jer je beta test baš za stresiranje, ali beta koju imamo na raspolaganju trenutno je prilicno nestabilna.

Bandai Namco

Konačan utisak:

Igra kada radi je lepa i svakako je prelep spektakl. Ali moderni način beta testiranja ima previše rupa da može da se formira neko validno mišljenje jer forsiraju online. Shodno kakav je očaj net code bio tokom ovog beta testa, lokalni VS Mode bi značio dosta jer bi ljudi mogli sa društvom da sednu i uzivaju kad već satima se ne može naći meč u online formatu.

Bojan Dacković