Festival epske fantastike, 20.maj, Dom omladine Beograda

 

Naredni Festival i konvencija epske fantastike bice održana 20.maja (subota) u Domu omladine Beograda (donji deo, tribinska-bioskopska sala).

Konvencija se sastoji iz dva dela: tribinskog i turnirskog (društvene igre). Klubovi C22 i Conflux imaće i posebno deo predvidjen za izlaganje deo gde će moći da se nabave različite društvene igre.

Tribine (bioskopska sala):
Kratak opis tribina (ispod možete pročitati duži opis sa svim detaljima vezanim za temu i učesnike):

14:30 Warcraft tribina Horda vs. Alijansa (tribinu vodi Vladimir Stanković)

16:00 Igra Prestola ’’Zavere i spletke pred sezonu 7’’ (tribina o zaverama i spletkam u Igri prestola, kao i o tome sta nas sve ocekuje u novoj sezoni popularne HBO serije, tribinu vode Marko Miranović i Miloš Đurović)

17:00 JRR Tolkien biografija (tribina o biografiji ,životu i delu Tolkina, tribinu vode Marko Miranović i Miloš Đurović)

18:30 Velike bitke u Silmarilionu (tribina o najvećim epskim bitkama iz Tolkinovog Silmariliona, tribinu vodi Marko Vasić)

20:00 Nasi pisci u (epskoj) fantastici-poslednja tribina je posvecena nasim piscima i njihovim knjigama. Ukratko gosti na ovoj tribini su: Ivan Brnakovic, Dmitrije Stevanovic, Nebojsa Petkovic, a glavna tema su njihove najnovije knjige.

Turnirski deo i društvene igre:

-Veliki turnir u Katanu (60 igrača, priavljivanje kod Klub C22, turnir traje tokom čitavog dana-klub ce otvoriti poseban event za turnir u Katanu)

–Dungeons and Dragons (prezentacija igre, tri stola su predvidjena, priavljivanje kod Klub C22, broj igrača i timova je ogranicen, u sustini pet igraca najvise po jendom stolu moze da ucestvuje)

-Magic the Gathering (tokom celog dana i programa klub Conflux će vršiti prezentaciju popularne kartične igre Magic the Gathering, igra će moći da isproba na većem broju stolova, a klub Conflux će podeliti i veći broj promo dekova, nije potrebno prethodno pravljivanje).

Duži opis tribina:

–Warcraft: Horda vs. Alijansa (tribinu vodi Vladimir Stankovic)
Na proslom festivalu imali smo prilike da cujemo o magicnim pocecima kosmosa u Warcraftu, nastanku svetova medju kojima je i Azerot. Ovoga puta bavimo se istorijom, mitologijom i pricom koja vezuje dve trenutno najpopularnije frakcije u ovom univerzumu: Hordu i Alijansu. Od kada su osnovane, ove dve strane su u maltene konstantom sukobu, koji naizgled nema kraja. Medjutim, odakle je sve pocelo? Sada cemo zaviriti daleko u proslost i videti kako su Horda i Alijansa nastale, ko su osnivaci i glavne figure, kada i zbog cega je izbio prvi konflikt, pa prvi rat izmedju njij i jos mnogo toga. Sve cete ovo saznati na tribini – a ako vec sve znate onda dodjite da uzivate i podrzite svoju stranu. For the Horde! For The Alliance!

-Igra Prestola ’’Zavere i spletke pred sezonu 7’’ (tribinu vode Marko Miranović i Miloš Đurović)
I dok svi iščekujemo nastavak HBO serije Igra prestola vreme je da osvetlimo neke likove koji ce sigurno igrati presudnu ulogu u novom serijalu i u novoj 6. Knjizi The Winds of Winter i da preispitamo neke od najvecih zavera i spletki koje su obelezile dosadasnje knjige i HBO serije. Kroz pretstavljanje nekih od najbitnijih likova upusticemo se u proucavanje njihovih (tajnih) istorija. Pored proucavanja likova, pokusacemo da osvetlimo sta nas to ocekuje u sedmoj HBO sezoni ovog popularnog serijala, i sta nas to ocekuje u narendoj Martinovoj knjizi The Winds of Winter koja ce se zasigurno sve vise razlikovati od toka serije.

-JRR Tolkien biografija (tribina o biografiji ,životu i delu Tolkina, tribinu vode Marko Miranović i Miloš Đurović)
U svetlu vesti da je u pripremi film koji bi se iskljucivo bavio Tolkinovim zivotom, ova tribina se nametnula sama od sebe. Ova tribina obiluje velikim brojem podataka, prica i zanimljivosti iz zivota Tolkina kao i ljudi koji su ga okruzivali. Dešavanja iz zivota Tolkina uticala su na mnoge detalje koji su kasnije ubaceni u knjige. Rani zivot u Juznoj Africi, strah od paukova, iskustvo i stradanje u Prvom svetskom ratu, borba u rovovima, ranjavanje i gubitak velikog broja priatelja, kasnije stvaranje polu-tajnog drustva koje se bavilo proucavanjem evropske istorije, mitova i legendi, putovanje u Svajcarsku, zelja za stvaranjem jednog engleskog mita, strah od modernizacije…svi ovi momenti su uticali na kreativnost Tolkina koju je namerno ili nehoticno ugradio u svoja knjizevna dela…

-Bitke iz Silmariliona (tribina se bavi najvecim bitkama iz Simlariliona, tribinu vodi Marko Vasic)
Tribina NARA-DEIGOR SILMARILLI baviće se, kako i sam naslov kaže, bitkama iz Silmariliona – onima koje su ušle u završnu verziju knjige i onima koje su izostavljene u toj verziji, ali obrađene u dvanaesto-tomnom izdanju Istorije srednje zemlje. Osim motiva, toka i ishoda bitaka, govoriće se, ukratko, i o poreklu i imenima mačeva koji su korišćeni za borbu, i o junacima koji su ih koristili.

Ulaznica za festival: 200 din

FB event: https://www.facebook.com/events/1515864258437437/?__mref=mb