„The Ghost in the Shell“ — Uskoro manga na srpskom!

GITS – Manga naslovnica

Domaći izdavač Darkwood trenutno priprema novo manga izdanje za sve one koji uživaju u japanskim stripovima, mada se može reći da je ovo poseban kolačić i za sve ljubitelje naučne fantastike. U pitanju je manga „Ghost in the Shell“, mangake Masamune Širova za čije objavljivanje su se mnogi borili na našim prostorima prethodnih godina, ali je ekipi iz Darkwood-a prvima to pošlo za rukom. Kao što to obično biva, neophodno je bilo da se pokažu kao dobri saradnici tako što su počeli sa izdavanjem drugih naslova kao što su „Naruto“, „One piece“, „Napad titana“,…

Ovo izdanje koje sada spremaju je sačinjeno od prvih 11 poglavlja koje su objavljene početkom devedesetih godina i kao takva čine celovitu, zaokruženu priču. Format će biti nešto veći nego uobičajeni tankobon i biće na luksuznijem papiru od redovnih mangi. Izdanje će biti dostupno samo u knjižarama, ali ne i na kioscima.

Iako će se manga maltene poklopiti sa izlaskom filma, to nije bio pokretač za izdavanje ovog naslova. Naime, želja da se objavi ovaj manga klasik postoji već neko vreme. Naslov mange na srpskom će biti „Duh u oklopu“, a svakako će stojati i prepoznatljivi podnaslov: „Ghost in the Shell“.

Ovo je samostalan naslov i kompletna priča, ali postoje i dva nastavka koji su izašli desetak godina kasnije (#1,5 i #2) koji za sada nisu planirani da budu objavljeni, ali ako prodaja prvog dela bude zadovoljavajuća onda će se porazmisliti i o nastavcima.