Hans Zimer odustaje od stripskih filmova zbog Aflekovog Betmena

Čuveni filmski kompozitor Hans Zimer („Lion King“, „Gladiator“,…) je odlučio da se povuče iz filmova koji obrađuju stripske super junake nakon rada na filmu “ Batman v Superman: Dawn of Justice“.  Kako navodi u intervjuu za sajt „Inverse“, nije mogao da se poveže sa Benom Aflekom i njegovom predstavom Betmena.

Prosto sam dao sve od sebe da predstavim Betmena kog je igrao Kristijan Bejli, a onda odjednom dolazi Ben Aflek. Osećao sam se kao da sam izdao sve što je Kristijan ranije uradio. Tako da postoji i određena doza lojalnosti prema prethodnim filmovima.

Mesece sam proveo pokušavajući da osmislim nešto za Bena. Betmen kog ja poznajem i o kom sam učio je onaj kog je Kristijan glumio, dok je Benov potpuno drugačiji. Prosto ne mogu da se otresem tog osećaja. Za mene je uloga Bejla sve vreme bila nedovršena. Sve je bilo vezano za momenat na početku prvog filma, kada mu roditelji bivaju ubijeni. To je suštinski već odlučen razvoj. Benov lik je daleko stariji, sredovečniji, i izgleda užasno gunđavo, ali u njemu nisam osetio bol koji je prisutan kod Kristijana. A, taj bol, to je ono što me je zainteresovalo za rad.