Matriks: novi filmovi u najavi?

Ako je verovati časopisu The Hollywood Reporter, Warner Bros. studio planira da oživi Matriks franšizu, i trenutno su u toku pregovori o saradnji sa Zak Penom (Avengers, The Incredible Hulk, X-Men: First Class).

Par stvari pre nego što počnemo da hajpujemo: „trenutno su u toku pregovori o saradnji“ je jako, jako neprecizan termin, i može značiti svašta, i s obzirom na to koliko informacija imamo, možda neće biti nastavak, nego ribut starih filmova, ili nešto podjednako besmisleno. Ali, Kijanu Rivs je prošlog meseca dao par nagoveštaja da je otvoren za ideju novog filma, ako su Vačovski uključeni u taj projekat.

Još jedno ali – u ovom trenutku, od njih nema ni pomena. A teško je zamisliti bilo kakav uspešan (i dobro izveden) pokušaj bez njih (što ne znači da je nemoguće). Nijedna poznata ličnost (pored Zaka) nije kontaktirana, ali postoje glasine da bi Warner Bros. želeo da Majkl B. Džordan ima glavu ulogu ovog puta. Takođe, Džoel Silver, producent prva tri filma, je rekao da bi bio zainteresovan da radi na još filmova u ovoj franšizi, ali ni on (još uvek) nije pomenut kao deo novog tima.

Mogućnost da ovo nije ribut, nego nastavak franšize, pojačavaju glasine da je postojala mogućnost za Matriks TV serijal, i da Warner Bros. misli da može da iskoristi „Zvezdani ratovi“ pristup franšizi, to jest – da prošire priču pripovedanjem o drugim dešavanjima u istom univerzumu.

Ukratko, štagod da je ovo, postoji veoma velika mogućnost da nismo u pravu i sa jednom od naših pretpostavki. Ali, Warner Bros. traži nove ideje i mogućnosti za pravljenje filmova, pa je veoma verovatno da ćemo u nekom trenutku dobiti poseban Matriks filmski svet. Izaberite koju god pilulu želite.

(izvor)