Sledeća „Sword Art Online“ igra postaje analogna

„Sword Art Online“ je može biti o igračima zarobljenim u video igri, ali ova najnovija inkarnacija igre se vraća korak u nazad u malo pristupačnijem formatu, kao društvena igra. „Sword of Fellows“ stavlja igrače u ulogu Kirita i Asune dok napreduju kroz MMORPG „Sword Art Online“ sa ultimativnim ciljem da oslobode se iz igre. Igrači će morati da prođu kroz različite scenarije i pobede protivnike koristeći naravno kockice. No ključ za pobedu će, zapravo, biti kombinovanje njihovih jedinstvenih sposobnosti zajedno.

Sama igra će u sebi sadržati šest karakter karata, deset scenario karata, osam predmet karata, i pomoćnu kartu, ali sama mehanika igre, za sad, nije još objavljena. Jedna partija će trajati oko 30 minuta i preporučena je za igrače starije od 10 godina. Može se igrati sa do četiri igrača. Igru će izdavati „Kadokawa“, a datum izlaska je najavljen za 29. Jun sa cenom od 3000 yena (oko $26.50).

„Sword Art Online: Sword of Fellows“ je dizajnirao Seiji Kanai, nezavisni dizajner društvenih igara poznat po „Love Letter“ i „R-Rivals“ igrama. Društvene igre su počele da dobijaju na sve većoj popularnosti u skorije vreme u svetu i mnoge nove su videle svetlost dana sve zbog njihove pristupačnosti, upoznatosti sa temom i subtilnim strategjama za promovisanje, ali na žalost one su idalje samo sporedna zabava u slobodno vreme u japanu.