Hitman (First Season) – Utisak o igri

„Telltale Games“ konačno ima rivala u svetu igara čija se priča razvija u epizodičnom formatu.

Po završetku prve sezone, „IO Interactive“ je izbacio čak i fizičku kopiju, nazvanom „Hitman: The Complete First Season“. Tokom 9 meseci izbacivanja pojedinačnih epizoda, svaka od 6 epizoda ima prilično detaljan i poseban stil. Kako u samom dizajnu igre, kao raznolikosti zadataka i načina na koji mogu da se izvrše. Za ono koje žele izazov, čak postoji otežana varianta, gde mora da se završi misija pod strogim pravilima, kao što su posebno oružije ili maskiranje u određeni izgled.

Od modnih revija, luksuznih palata (ako ne i tvrđava), pijaca, pa sve do bolnica, ovaj Hitman naslov nudi mnogo različitih lokacija, po veličini, ambijentu i načinu kako se zavrsava zatak koji je zadat.
Uspeli su da se svakoj epizode posvete, što nama pruža jedno veoma detaljno i zanimjivo iskustvo. Na ovaj način je igra takođe omogućila da dok se čeka sledeća epizoda, kroz ponovo igranje istih epizoda uvide mnogi sitni, ali lepi detalalji jer svaki sledeći put je bio dodatan izazov završiti misiju na drugačiji način.

Priča kao u svakoh Hitman igri skoro, služi da opravda akciju (ili stealth) koju Agent 47 uvek nosi sa sobom. Zanimljiva je ali nije glavna stvar koja vodi ovaj naslov.

Epizodičan način pričanja priče nije za svakog, nažalost mnoge je odbio. Trebalo je vremena da ovaj naslov uhvati momentum, ali pri kraju i najavi kompletnog serijala u prodaji, dobra reč se proširila i ovaj naslov dobija konačno pažnju i pohvale koje zaslužuje. Što je u velikoj meri od kritičnog značaja jer prethodni naslov „Hitman: Absolution“ je bio osrednje prihvaćen. I ovo nam daje nadu da će „Square Enix“ sa ovim epizodičnim načinom uspeti da poboljsa iskustvo i izbaci stvarno dobar remake „Final Fantasy VII“.