Ben Aflek neće više režirati „Betmena”

Warner Bros.

Ben Aflek neće režirati novi „Betmen” solo film studija „Warner Bros.”, mada će i dalje tumačiti ulogu milijardera Brus Vejna i njegovog alter ega.

„Izvođenje ove uloge zahteva koncentraciju, strast i najbolji performans koji mogu da dam. Postalo je jasno da ne mogu istovremeno da radim oba posla na nivou na kom bi trebalo biti izvođeni. Zajedno sa studijom, odlučio sam da nađem partnera kao režisera koji će sarađivati sa mnom na ovom masivnom filmu. Ja ću i dalje raditi na ovome, i biće napravljen film, ali za sada tražimo režisera. Ostajem krajnje posvećen ovom projektu, i radujem se što će zaživeti.”

Aflek je bio potvrđen kao režiser prošlog aprila na konvenciji „Cinemacon” od strane Kevina Cuđihara, glavnog odgovornog studija „Warner Bros.”. Aflekova odluka da odustane od režiranja „Betmena” proizašla je neuspehom filma „Live by the Night”, koji je on režirao. Radio je na scenariju za „Betmena” sa Džef Džonsom.

„Studio „Warner Bros.” podržava Ben Aflekovu odluku u potpunosti i ostaje posvećen radu s njim kako bi odradili ovaj projekat”, izjavio je studio.

Aflek je prvi put tumačio ulogu Betmena u Zek Snajderovom „Betmen protiv Supermena: Zora pravednika”. Sledeći film gde će se pojaviti kao Betmen jeste „Liga pravde”, čija će premijera biti 17. novembra. Džo Manganelo pojaviće se kao Deathstroke, Džeremi Ajrons biće Alfred, a Dž. K. Simons tumačiće ulogu komesara Gordona.

Zvanični datum izlaska „Betmena” još nije određen, mada izgleda da će se desiti pre „Lige pravde 2”, film čiji datum izlaska je od skoro postao nepoznat, što je izazvalo pretpostavku da će ga zameniti „Betmen”.