„Viking“ film Andreja Kravčuka u Srbiji!

„VIKING“
Reditelj: Andrej Kravčuk
Scenario: Andrej Kravčuk, Andrej Rubanov, Viktor Smirnov

Uloge: Danila Kozlovski, Svetlana Kočenkova, Maksim Sukhanov, Igor Petrenko, Vladimir Jepifantsev, Andrej Smolijakov, Kiril Pletnev, Aleksandra Bortič,

Žanr: Akcija, drama, istorijski
Premijera: FEST 28. Februar 2017
Start u bioskopima: 02. Mart 2017.
Produkcija: Central Partneršip
Distribucija: Delius film
Trajanje:143 min.

 


To je bio svet nestvarene i veličanstvene prirode, gde je čovek bio slab i obožavao je prirodu da bi se održao u životu. Surovi predeli fjordova i beskrajna snaga Ledenog okeana razvijala je u starosedeocima osećaj samopoštovanja i želje da budu dostojni ovog sveta. Ta strast ih je održavala u ovim krajevima Zemlje. Tako su postali Vikinzi.
Iz vremena teških mačeva i tamnih zakona krvi, kada je pritisak velikog haosa davao povod za heroje. Iz Srednjeg veka dolazi nam priča koja je promenila Rusiju zauvek…
Kijevska Rusija, krajem 10. veka… Nakon smrti oca, vladara Kijevske Rusije, mladi knez je prinuđen na izgnanstvo. U izgnanstvu okuplja vojsku nadajući se da će ponovo osvojiti Novgorod ali se na tom putu suočava sa moćnim Vizantijskim snagama.

 

Reditelj Andrej Kravčuk (rođen 1962):
„Naš film je priča o princu koji je stvorio rusku državu. Njegovi preci su došli iz Skandinavije. Mi govorimo o našim korenima, o onima koji su uspeli da ujedine narode i stvore su novu zemlju. U njihovim venama tekla je ne samo krv Slovena, već i Vikinga. Mi želimo da napravimo zabavan i spektakularan film zasnovan na ozbiljnoj ljudskoj drami, želimo da ispričamo priču o rođenju ljudske duše. I rođenju jedne države.
Producent Anatolij Maksimov (rođen 1961):

„Obim i ideja našeg projekta nema konkurenciju u savremenoj ruskoj kinematografiji. Ovo predstavlja ogromnu odgovornost na nas, ali naše iskustvo stečeno na prethodnim projektima omogućava nam da se nadamo da ćemo ponovo ostvariti zadatak koji smo postavili. Iz godine u godinu, naše visokobudžetne i složene produkcije usmerene su ka širokoj bioskopskoj publici, gde ostvaruju zavidnu gledanost i uživaju značajan uspeh na međunarodnom tržištu.
Fotografije: