Novi trejler za film „Lepotica i Zver“ + UPDATE!

Emma Watson stars as Belle and Dan Stevens as the Beast in Disney’s BEAUTY AND THE BEAST, a live-action adaptation of the studio’s animated classic directed by Bill Condon.

Danas je objavljen najnoviji trejler za film „Lepotica i Zver“. Dobro poznata priča dobija novu ekranizaciju u vidu igranog filma. Pogledajte trejler ispod:

 

„LEPOTICA I ZVER“ (BEAUTY AND THE BEAST)
U bioskopima od 16. marta 2017.

Režija: Bill Condon
Uloge: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad, Ewan
McGregor, Stanley Tucci, Gugu Mbatha-Raw, Audra McDonald, Hattie
Morahan, Nathan Mack kao i Ian McKellen i Emma Thompson
Scenario: Evan Spiliotopoulos, Stephen Chbosky i Bill Condon
Žanr: Igrani mjuzikl
Studio: Disney

DODACI OD DOMAĆEG DISTRIBUTERA:

Sinhronizovani trejler:

 

Titlovi trejler:

Diznijeva „Lepotica i zver“ je igrana adaptacija animiranog klasika koja likove iz ove bajke preoblikuje za modernu publiku, ali ostaje verna originalnoj muzici i dopunjuje je s nekoliko novih pesama. „Lepotica i zver“ je bajkovita priča o putovanju Bele, pametne, lepe i nezavisne mlade žene koju je zarobila zver u zamku. Uprkos strahu, ona će se sprijateljiti sa začaranom poslugom zamka i naučiće da prevaziđe odvratnu spoljašnjost zveri i shvatiće da se dobrodušni pravi princ nalazi unutra. U filmu igraju Ema Votson u ulozi Bele, Den Stivens u ulozi Zveri, Luk Evans u ulozi Gastona, zgodnog, ali površnog seljaka koji zavodi Belu, oskarovac Kevin Klajn u ulozi Morisa, Belinog ekscentričnog oca, Juan Makgregor u ulozi Lumijera, svećnjaka, nominovan za Oskara Stenli Tuči kao Kadenca, cimbal, šestostruka dobitnica nagrade Toni, Odra Makdonald u ulozi Madam de Plakar, nominovan za Oskara Ian Makelen kao Časvort, sat iznad kamina i dvostruka dobitnica Oskara Ema Tomson u ulozi gđe Čajnik.

Priča i likovi koje publika zna i voli, oživeće u spektakularnoj igranoj adaptaciji Diznijevog klasika, „Lepotica i zver“.

Klasična priča „Lepotice i zveri“ i njena snažna poruka da prava lepota dolazi iznutra, potiče iz Francuske u 18. veku i prvog štampanog izdanja ove bajke, „La Belle et la Bête” Gabrijele Suzan Barbo od Vilneva. Danas, ove teme su i dalje relevantne i priča nastavlja da očarava pripovedače, što je rezurtiralo brojnim interpretacijama u svim oblicima, ali Diznijev animirani film iz 1991. koji je nominovan za Oskara bio je konačna verzija.

„Lepotica i zver“ je nastao u vreme Diznijevog drugog zlatnog doba animacije, zajedno s „Malom princezom“, „Kraljem lavova“ i „Aladinom“ i odmah je proglašen za filmsko remek-delo. „Lepotica i zver“ je nezaboravna priča o ljubavi i prijateljstvu koja prenosi čitaoce u magični svet iz bajke gde dobro pobeđuje zlo.

„Lepotica i zver“ je bio prvi animirani film koji je bio nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg filma, a osvojio je dva Oskara, tri Zlatna globusa i četiri Gremi nagrade, među brojnim ostalim nagradama. Ovaj film je bio prvi animirani film koji je zaradio preko 100 miliona dolara i prvi Diznijev animirani film koji je postao pozorišni mjuzikl koji se na Brodveju prikazivao 13 godina, a preveden je na osam jezika i prikazivao se u preko 20 zemalja.

Studio je osetio da adaptacija priče o dobrodušnoj devojci i zverskom princu ima potencijal da ponovo očara publiku, ali kad je studio predložio tu ideju Bilu Kondonu, on se plašio da radi rimejk nečega što je već besprekorno. „Smatram da je film iz 1991. savršen,“ kaže Kondon. Ali oskarovac, koji u svom rezimeu ima najrazličitije filmove kao što su „Devojke iz snova“, „Sumrak saga: Praskozorje 1. i 2. deo“, „G. Holms“ i „Kinsi“, uskoro je shvatio da je došlo pravo vreme za igranu adaptaciju. „Prošlo je 25 godina i tehnologija je sustigla ideje koje su uvedene u animiranom filmu,“ objašnjava on. „Sad je konačno moguće da se stvori fotorealistična verzija pričajuće šoljice za kafu u potpuno realnom igranom formatu.“

Ovaj režiser je dobio priliku da snimi filmski mjuzikl kao omaž mjuziklima iz Zlatnog doba Holivuda, kao i priliku da ponovo poseti priču s kojom je emotivno povezan i da dublje zađe u likove kako bi shvatio šta je to što ih pokreće.

„Želim da publika prihvati formu mjuzikla i da shvati da muzičke numere u filmu ne odvraćaju pažnju, niti je prekidaju. One produbljuju radnju i pomažu da se stvori značenje.

Ema Votson kaže: „Kad god čujem muziku iz ‘Lepotice i zveri’, to me vrati u detinjstvo i pruža mi onaj osećaj da će sve biti u redu i da postoji nada u svetu.“

Kondon je odlučio da proširi vanvremenske teme ove bajke i da doda dubinu i dimenziju poznatim likovima dok veliča ovaj animirani film i njegovo nasleđe.

Film nam pruža uvid u prinčev život pre nego što je postao Zver i objašnjava nam kako je postao čovek koji zaslužuje da bude proklet. Takođe proširuje Belin život pre nego što ode u zamak i upozna Zver i objašnjava nam šta njih dvoje imaju zajedničko i zašto su takvi kakvi su danas.

U srž priče su protkane i neverovatne nove pesme osmostrukog dobitnika Oskara, kompozitora Alena Menkena i tekstopisca koji je već veteran u ovom poslu i koji je dobio tri Oskara, Tima Rajsa, a zbog toga što je Kondon veliki fan pozorišnog mjuzikla i zna gotovo sve pesme, Menkenov posao je bio mnogo lakši. „Bil se razume u svoj posao i pravi je mikromenadžer u najboljem smislu te reči, jer se zaista posvećuje svakom elementu u priči i u muzici,“ kaže kompozitor.

Režiser takođe veruje da je saradnja s glumcima pre početka snimanja i pronalaženje pravog tona za njihov lik, proces od neprocenjive važnosti. U ovom slučaju, nedelje rada jedan na jedan s glumcima dovele su do čitanja celog scenarija kao i izvođenja nekih muzičkih numera s celim ansamblom i glumcima. To se pretvorilo u pravi koncert uživo. „Bil Kondon je odlučio da priredi predstavu i ja nikad nisam video tako nešto,“ kaže Ian Makelen. Ekipa se složila da je snimanje tako započelo na najbolji način i dalo im uvid u jedinstveno iskustvo koje ih čeka.

OPIS LIKOVA

BEL (EMA VOTSON/ MINA SOVTIĆ I LEJLA HOT)
Bel je pametna i živahna mlada žena koja sanja o avanturi, ljubavi i svetu izvan granica njenog francuskog sela. Vatreno nezavisna i povučena, Bel ne želi da ima išta sa seoskim arogantnim i neotesanim nitkovom Gastonom, koji je uporno juri. Kad joj odvratna Zver zarobi oca u svom zamku, ona će zameniti svoju slobodu za njegovu i brzo će se sprijateljiti s nekadašnjom poslugom koja je postala raznorazne stvari za domaćinstvo usled kletve koja je bačena na zamak. Zver, iako je nabusita i nepristojna, ume da bude i darežljiva i pravi vitez, a zna i da je nasmeje, zbog čega će Bel uskoro početi da primećuje dobrodušnost princa koji je zarobljen unutra.

 

ZVER (DEN STIVENS/ PETAR BENČINA I BORIS REŽAK)
Nekada očaravajući mladi princ koji je vremenom postao okrutan i samoživ pre nego što ga je čarobnica pretvorila u odvratnu zver. On je zarobljen u zamku i mora da nauči da voli drugu osobu i da zasluži njenu ljubav da bi kletva bila prekinuta. Kad Zver zatekne Morisa kako mu nedozvoljeno upada na posed, on će ga zarobiti, a Morisova lepa i tvrdoglava ćerka će zameniti mesto s njim. Zver će se zaljubiti u nju i polako vratiti u život.

GASTON (LUK EVANS / VOJIN ĆETKOVIĆ I ĐORĐE DAVID)
Gasto je arogantan i površan seljanin koji je odlučio da oženi Belu. Nekadašnji ratni heroj, on održava suđenja u gradskoj kafani i vrti svaku neudatu ženu u selu oko malog prsta. Opčinjen Belom, koja je tvrdoglava i imuna na njegov šarm, Gastona će izjedati odbijanje i ljubomora, zbog čega će povesti rulju seljana do Zverinog zamka da bi oslobodio Belu i ubio Zver.

LEFU (DŽOŠ GED /NEBOJŠA ILIĆ I ALEKSANDAR SEDLAR)
Gastonov pomoćnik, Lefu, nije baš najpametniji momak. On obožava Gastona, ali uskoro će shvatiti da se ispod lepe Gastonove spoljašnjosti krije srce koje je mnogo mračnije.

MORIS (KEVIN KLAJN /CACI MIHAILOVIĆ I LJUBA NINKOVIĆ)
Belin otac, Moris, povučen je umetnik koji se specijalizovao za izradu prelepih i jedinstvenih muzičkih kutija, koje za Belu predstavljaju svet izvan granica Vilneva, a za Morisa način da zaštiti ćerku i sačuva savršena sećanja iz prošlosti. Kad slučajno nabasa na Zverin zamak i postane njen zarobljenik, Bel će doći da moli za njegovo puštanje i na kraju će zauzeti njegovo mesto. Sad on mora da ubedi seljane da je Bel zatočena i da nađe način da je oslobodi.

LUMIJER (JUAN MAKGREGOR/ DRAGAN MIĆANOVIĆ I SLOBODAN STEFANOVIĆ)
Lumijer je prinčev pravi francuski sluga koji je usled kletve postao pozlaćeni svećnjak. Iako se često svađa s Časvortom, kaminskim satom, Lumijer je šarmantan i sofisticiran i može da pretvori običan obrok u muzičku ekstravagancu. Lumijer je ludo zaljubljen u Plumet, pajalicu.

ČASVORT (IAN MAKELEN/ PREDRAG EJDUS)
Uštogljeni i kritični glavni batler u zamku koji je pretvoren u kaminski sat kad je čarobnica bacila kletvu, Časvort ne podnosi nikakvu dezorganizaciju i voli da sve radi kao švajcarski sat.

GĐA ČAJNIK (EMA TOMSON/ BETA ĐOREVSKA I IVANA KNEŽEVIĆ) I KRNJA (NEJTAN MEK /UROŠ MIŠIĆ)
Nekadašnja kućna pomoćnica u zamku, gđa Čajnik, sad je postala čajnik, ali je održala svoj kokni akcenat. Njen sin Krnja, pretvoren je u šoljicu za čaj i zarobljen je s njom i ostalom poslugom u zamku. Gđa Čajnik je ta koja će uzeti Belu u zaštitu i ubediti Zver da pokuša da zavede svoju gošću, u nadi da će baš ona uspeti da ukrade srce Zveri.