FOX poručio da se odradi pilot za „X-Men“ tv seriju

Kompanija FOX, koja drži autorska prava za Marvelov strip „X-Men“, je poručila da se odradi pilot epizoda za potencijalnu igranu tv seriju koja bi se odigravala u tom univerzumu.

Poručena epizoda će se fokusirati na dva normalna roditelja koji otkrivaju da njihovo dete poseduje mutantske moći. Oni bivaju primorani da beže od neprijateljskog okruženja, pa se pridružuju tajnim mrežama mutanata i moraju da se bore kako bi preživeli.

Met Niks, kreator serije „Burn Notice“, će raditi na scenariju za pilot epizodu, a radiće i kao izvršni producent. Serija koja će uskoro krenuti sa prikazivanjem „Legion“ neće imati veze sa prethodnim „X-Men“ filmovima, ali se pretpostavlja da bi ova serija bila povezana sa franšizom.

Pored Niksa na ovom projektu će raditi i veterani kao što su: Loren Šuler Doner, brajan Singer, Simon Kinberg, ali tu će biti prisutan i predstavnik Marvel Televizije Džef Loeb. Pored Loeba prisutni će biti i partneri iz Diznija. Iako to nije bio slučaj u prethodnim filmovima, oni (Dizni i Marvel) će biti kreditovani na seriji „Legion“ i dolazećoj „X-men“ seriji.

Iskreno se nadam da ćemo dobiti dobru „X-Men“ igranu seriju…