„Dragon Quest XI“ za PS4 i 3DS u 2017, uvodni i gejmplej video

Na „Dragon Quest XI JF2017 Special Stage“ događaju tokom „Jump Festa“ u subotu su otkriveni dodatni detalji vezani za igru „Dragon Quest XI: Sugisarishi Toki o Motomete“ („Dragon Quest XI: In Search of Departed Time“), najnovija glavna instalacija u ovoj dugo živećoj franšizi i to za „PlayStation 4“ i „Nintendo 3DS“. Na ovom događaju je takođe otkriveno da nam igra stiže u 2017. godini.

Ceo događaj je počeo sa uvodnim videom za samu igru:

 

Dodatno „Square Enix“ trenutno strimuje gejmplej video koji poredi kako će izgledati „PlayStation 4“ i na „Nintedno 3DS“ verzija.

 

Iako je „Square Enix“ prethodno javio kako planira da igru objavi i na nadolazećoj „Nintendo Switch“ (tada znanoj kao „NX“) konzoli, njihov novi sajt za „Dragon Quest XI“ i oba videa iznad prikazuju da će igra biti samo za „PS4“ i „3DS“ konzole.

Glavni protagonista u igri će biti mladi heroj koji je odrastao u mirnom gradu Ishi u svetu u igri pod nazivom Lotozetacia. Na dan kad naputni 16 godina (dan kada se postaje punoletan u Ishiu) on kreće na avanturu. U uvodnom videu iznad se može videti da protagonista drži Lotov (Erdrickov) mač.

Takođe imamo i video u kome se prikazuje i Kamyu, plavokosi lopov koga će protagonista naći tokom njegovog proputovanja i avanturisanja i sa kojim će se sprijateljiti:

 

Tokom događaja je takođe potvrdjeno da će igra imati kazino mini igru i puff-puff sposobnost, dodaci koji se redovno pojavljuju u igrama ove franšize.

„Square Enix“ planira da igru pusti u prodaju tokom jubilarne 30. godišnjice „Dragon Quest“ serijala, što znači negde pre 27. maja 2017. Ali za sada „Square Enix“ nema nikakvih konkretnih planova kad će igra biti puštena i na zapadno tržiste.