Novi posteri za „Resident evil: the final chapter“

Iako je kompanija Sony pictures prošle nedelje objavila poster za koji je rekla da je poslednji, pet novih postera su našli put do interneta.

U filmu će Mila Jovović ponovo glumiti Alis, a pored nje će biti i Ali Larter (serija „Heroes“, „Resident evil: afterlife“) u ulozi Kler Redfild, Ian Glen („Igra prestola“, „Resident evil: extinction“) kao Doktor Aleksandar Isaks, Šon Roberts („Edge of darkess“, „Resident evil: afterlife“) kao Albert Vesker, australijanska glumica Rubi Rouz („Orange is the new black“) kao Abigejl, Eoin Maken („The night shift“), kao Dok, Vilijam Levi kao Kristijan, Frejser Džejms („Law and order: UK“) kao Majkl i japanska glumica Rola kao Kobalt.

Film je zasnovan na popularnoj igrici kompanije Capcom, a ova franšiza predstavlja najuspešniju filmsku franšizu zasnovanu na video igrama, sa celokupnim prihodom od milijardu dolara.

Najnoviji film se nadovezuje na radnju „Resident evil: retribution“ i prati Alis (Jovović) kao jedinu preživelu iz napada koji je za cilj imao istrebljivanje ljudi. Sad se mora vratiti na mesto odakle je sve počelo, podzemnu laboratoriju kompanije Ambrela, koja se nalazi u Rakun sitiju, a odakle kompanija planira sledeći napad na poslednje preživele pripadnike ljudskog roda.

Film produciraju Džeremi Bolt, Pol V.S. Anderson, Robert Kulzer i Samjuel Hadida. Izvršni producent je Marti Moskovic, zajedno sa Viktorom Hadidom.