Serija „Soj“ dobija poslednju, četvrtu sezonu

FX Networks
FX Networks

Serija „Soj“ („The strain“), autora Giljerma del Toroa i Čaka Hogana, će završiti emitovanje sledeće godine na kanalu FX. Trenutno se emituje treća sezona, a kablovska mreža FX je potvrdila emitovanje četvrte sezone sledeće godine.

Predsednik kompanije FX Networks, Nik Grad, je izjavio kako je zahvalan Karltonu Kjusu, Giljermu del Torou, Čaku Hoganu i njihovom timu za fantastične tri sezone serije. Takođe je rekao da mu je žao što se serija mora privesti kraju, ali u potpunosti podržava način na koji smišljaju završetak serije.

Za razliku od mnogih serija koje su kablovske mreže prevremeno ukinule, „Soj“ je već imao unapred određenu dužinu trajanja. Džon Landgraf iz FX Networks je pre emitovanja serije izjavio da će biti „39-65 epizoda, ni manje ni više“. Del Toro je imao sličnu izjavu, rekavši da se knjige na osnovu kojih je bazirana serija mogu pretočiti u tri do pet sezona.

Kjuz je rekao kako je prvobitna zamisao bila da serija traje tri godine, ali da je tokom snimanja priča bila proširena, tako da imaju dovoljno materijala za četvrtu sezonu. Kjuz je dodao da je zahvalan kompaniji FX na prilici da prikažu seriju upravo onako kako su autori  zamislili.

Radnja serije se bavi izbijanjem epidemije vampirizma u Njujorku. Vlada Sjedinjenih Država odustaje od intervencije, ostavljajući građane da se sami bore za opstanak protiv „strigoija“. U seriji glume Kori Stol, Dejvid Bredli, Kevin Durand, Džonatan Hajd, Ričard Samel, Natali Braun, Migel Gomez, Maks Čarls, Ruta Gedmintas, Rupert Penri-Džons, Samanta Matis i Joakin Kosio. Sledeća epizoda treće sezone će biti prikazana 2. oktobra.

Karlton Kjus je pisac i producent serije, zajedno sa Giljermom del Torom i Čakom Hoganom, koji su ujedno i stvorili seriju. Pored „Soja“, Kjus takođe radi na seriji „Bates Motel“, kao i serijama „Colony“ i „Jack Ryan“, čije emitovanje još nije počelo.