Knjiga Stiven Kinga dobija filsmku adaptaciju

Scenarista/reditelj horor filmova Majk Flanagan je izgradio svoju reputaciju pomoću jedinstveno jezivih filmova poput Absentia-e Oculus-aove godine je izašao njegov film Hush,  a uskoro će i Ouija: Origin of evil. Od 2014e godine pokušava da započne adaptaciju Kingove knjige Gerald’s Game, i, zahvaljujući Netfliksu, projekat je započet.

Priču sasvim sigurno neće biti lako prodati: radi se o ženi čiji muž iznenadno, i u krajnje nezgodno vreme umire – dok je ona lisicama zavezana za krevet, u njihovoj zabačenoj kućici. Veći deo priče se odigrava u jednoj sobi, u umu osobe koja polako počinje da ludi.

U intervjuu za Rue Morgue, Flanagan je izjavio da je knjigu „nemoguće adaptirati“. Ali nakon decenije razmišljanja o tome, odlučio je da ipak to može da uradi. Ohrabren svojim iskustvom sa Netfliksom i Hush-om, Flanagan je shvatio da je našao savršeno tržište za projekat.

„Izazov je veliki za finansijere i distributore, koji kažu „hej, volimo tvoje radove, volimo Stivena Kinga, ali ova priča, baš ova priča? ne znamo kako bismo sa njom radili“, bez menjanja radnje da upadne u kalupe konvencionalnijih priča, što ne želim da uradim. I Netfliks, zbog uspeha Hush-a, kaže: „zainterewsovani smo za ovo, i želimo da vidimo kako ćeš uraditi tu priču.“
I to je uklonilo pritisak potrebe probnih prikazivanja filma, i definisanja uzrasta ljudi koji bi ga gledali – svih tih stvari koje su u igri kada pokušavaš da shvatiš kako da prodaš film celom svetu. Sredilo je sve, tak oda mogu da napravim film koji sam želeo da napravim. Nada mse da ćemo uskoro krenuti da radimo na njemu.“

Flanaganov drugi odugovlačeni projekat, Before I wake, je trebao da ima premijeru 09. 09., ali je odložen u poslednjem momentu. Ali, gledajući koliko se priča o nastavku Oiuja-e na kom je on radio, Before I wake možda uskoro ugleda svetlost dana. Možda čak i na Netfliksu?