Stiže nova TV serija po motivima ,,Čarobnjaka iz Oza“

nbc-emerald-city

Stiže nam još jedna varijanta ,,Čarobjaka iz Oza“, i to u obliku TV serije po imenu ,,Emerald City“. ,,NBC“ je već naručio 10 epizoda ove serije.

Evo i zvaničnog sinopisa serije:

Pošto ju je usisao tornado, dvadesetogodišnja Doroti Gejl (Adria Arjona) je dospela u jedan novi svet – čudesnu zemlju kojom vlada svemoćni vladar (Vincent D’Onofrio), koji je zabranio magiju, i kome preti ne samo rastući broj veštica, nego i katastrofa na pomolu koju sprema opasna sila. Epska, romantična i fantastična, ,,Emerald City“ je snažna priča o ženi u potrazi za svojom pravom snagom i identitetom, čak i kad se bori da spoji jedan zavađen svet.

Ovo nije, naravno, ni prva ni poslednja obrada ili film ili serija inspirisana ,,Čarobnjakom iz Oza“. Verzija je mnogo, a mi ćemo spomenuti neke od njih:

,,Čarobnjak iz Oza“, dok nije bio pretvoren u filmove, mjuzikle, serije, predstave, se ,,rodio“ davne 1900. godine kao knjiga za decu, koju je napisao Lajmen Frenk Baum (Lyman Frank Baum), mada se čini da je veću popularnost dobio kao film ili mjuzikl.

Prva adaptacija ove knjige je bila 1908. godine, koju je stvorio sam L. Frenk Baum, pod nazivom ,,The Fairylogue and Radio-Plays“. Ovaj film nije bio velikog uspeha.

Dve godine kasnije je nastao mjuzikl ,,The Wonderful Wizard of Oz“. Ovaj mjuzikl je nastao kao poslednja nada Bauma da izađe iz bankrota, iako on nije direktno radio na ovoj adaptaciji.

Posle mnogo, mnogo adaptacija, nekih manje, nekih više uspešnih, nastala je najuspešnija adaptacija, nama svima poznat film ,,Čarobnjak iz Oza“ iz 1939. godine.

Toto-Ive-got-a-feeling-were-not-in-Kansas-anymore.

Od skorijih adaptacija, imamo film ,,After the Wizard“ iz 2012, koji je obradio ovaj klasik u novom, modernom svetlu. Takođe, imamo film ,,Oz the Great and Powerful“ u produkciji ,,Walt Disney Pictures-a“, sa Džejms Frankom (James Franco) i Milom Kunis (Mila Kunis) u glavnim ulogama.

2014. godine je nastao američko – indijski 3D mjuzikl po imenu ,,Legends of Oz: Dorothy’s Return“, ali se čini da nijedna od novijih obrada neće imati isti odjek kao čuveni film iz 1939. godine.