Star of Guidance novela planira anime za jesen 2018. godine

star

Kadokawa Haruki Jimusho oficijalna veb stranica za Isui Ogavainu „Michibiki no Hoshi“ („Star of Guidance“, Zvezda Vodilja) sci-fi serijal novela otkrila je u Četvrtak da je anime projekat u izradi. Ekranizovana adaptacija je planirana da bude gotova na jesen 2018. godine.

star1

Sajt opisuje radnju novela:

Nakon što je čovečanstvo postalo civilizacija koja putuje svemirom, susreće se sa puno vanzemaljaca. Međutim, nakon što su otkrili da se ovi vanzemaljci još uvek nisi razvili čovečanstvo osniva „Ministarstvo za Podršku Vanzemaljskih Civilizacija („Ministry of Supporting Foreign Civilizations“)“, koje koristi Oficire za Nadgledanje Vanzemaljskih Civilizacija („Foreign Civilization Observation Officers“) kako bi pomagali i podržavali ove vanzemaljce „iza kulisa“ sve dok i sami ne postanu civilizacija koja može da putuje svemirom. Jedan takav oficir se zove Cukasa Cudžimoto, on i tri ženska androida ne uspevaju da ostvare prvi kontakt sa „Suwarisu“ što celu galaksiju baca u haos.

Ogava je objavio prvi tom serijala u Januaru 2002. godine. Ukupno je objavio četiri toma, a poslednji je izašao 2003. godine. Ilustrrator Range Murata (Last Exile, Blue Submarine No. 6, Shangri-La) je nacrtao naslovne strane za sva četiri toma. Sarađivao je i sa Jošiki Tanakom (Legend of the Galactic Heroes, The Heroic Legend of Arslan, Tytania) na dve novele Rainbow Planet iz 2002. godine i Gibraltar Kobosen (The Battle of Gibraltar) iz 2005. godine.