Sve je povezano

Ovo što ste videli je trejler za novu tv adaptaciju Daglas Adamsove novele ‚‚Dirk Džentlijeva holistička agencija“. Ako ne znate ko je Daglas Adams, to je onaj lik što je napisao ‚‚Autostoperski vodič kroz galaksiju“.  Nedavno je trejler, koji je bio prikazan na Komik-konu u San Dijegu ranije ove godine, pronašao svoj put online i samim tim stigao do nas plebejaca koji nismo bili u San Dijegu. U njemu možemo videti da će jedan od glumaca biti naš najdraži hobit, Frodo. Ili ako preferirate, Elajdža Vud.

Dirk Džentli je komična detektivska novela koja vuče korene iz serijala ‚‚Doctor Who“ koje je napisao Daglas Adams. Priča prati čudnog detektiva, Dirk Džentlija, dok rešava neobične slučajeve uz pomoć Toda, koga glumi Frodo Begins. Događaji u seriji su stvari događaji koji je Adams doživeo na fakultetu, samo krajnje preuveličani.

Knjiga se oslanja na apsurdni humor kako bi opravdala paranormalne pojave i dala im smisao. Adamsovi obožavaoci će sigurno primetiti dozu satire i blesavila koje se mogu sresti i u ‚‚Autostoperskom vodiču kroz galaksiju“. Seriju je napravio Holivudski pisac Maks Lendis, koji će ujedno biti i izvršni producent serije i glavni pisac.

Dirk Džentlijeva holistička agencija će se premijerno pustiti na BBC Amerika, 22. Oktobra u 9 sati uveče po ET. vremenskoj zoni. Za nas koji nismo u Americi, Netflix će takođe prikazivati seriju.