„Deus Ex: Mankind Divided“ – Promocija i početak prodaje!

Deus-Ex-Mankind-Devided

Sinoć smo posetili Game Pub koji se nalazi kod TC Stadion, a gde se u to vreme održavala promocija video igre „Deus Ex: Mankind Divided“.  Nasmejana ekipa iz Computer Land-a nas je toplo dočekala, zajedno sa nasmejanim promoterkama, hladnim pićem i zakuskomu u vidu mini sendviča. Interesantna stvar su ti kanapei kada se spoje sa gomilom gemejera. Naime, kada se sretnu, nastane specifičan vid tišine koji povremeno bude prekinut tihim mljackanjem, a u toj čaroliji ranije pomenut vid hrane nestaje brzinom svetlosti. Šalu na stranu, kao i uvek lepo je zabaviti se sa dobro poznatom ekipom.

Kao što smo već rekli, u fokusu ove večeri je bila igra „Deus Ex: Mankind Devided“ koja predstavlja nastavak ranije uvodne priče i rimejk u isto vreme. Kako vas ne bismo bunili više, nego što smo sami zbunjeni, bacićemo se na prve utiske naših specijalista za video igre.

Stefan Mitov Radojčić:

Bar u prvim minutima „Deus Ex“ ponovo pokazuje da može da se napravi dobra igra sa opcijama za one koji vole da se šunjaju i uspavljuju protivnike kao i za one koji hoće da ulete i pucaju po svemu.
Najveći problem koji se vidi po samom pokretanju igre su godine koje nisu bile blage endžinu koji gura ovaj nastavak i odma se vidi veoma gumen i neprirodan dizajn i izgled likova na prirodnom svetlu umesto pod neonskim osvetljenjem gradova u noći iz predhodne igre. Druga mana su sinematici koji se aktiviraju prilikom egzekucionih napada koji kompletno prekidaju tempo i uživanje u igri.
Ukoliko možete preći preko ovoga novi „Deus Ex“ definitivno ima šanse da bude veoma dobra igra baš kao i predhodni deo, ali sa par novih obrta i malo više šunjanja po danu.

Bojan Dacković:

Dugo se čekalo, da li je vredelo? Svakako.

Jedina mana ovog nastavka je činjenica da igra i njena sama priča odaju osećaj veće linearnosti. Ali svakako je očigledan trud uložen u to da svaki nivo izgleda detaljno, kao i da nudi više načina da se dođe do konačnog cilja. Time što su nam prikazali veoma bogat i detaljan svet uspeli su da prikriju svoju jedinu manu.
Pored toga što je tematika Sci-Fi sorte, u velikoj meri postoji doza realnosti u prikazu ovog sveta, bilo kroz već spomenuti savršen dizajn nivoa ili likove.
Ako bi se uporedilo sa prethodnim delom, radnja je možda manje grandiozna, ali je svakako više šarenolika.
Igrivost je bolja nego ranije. Nove mogućnosti koje ova igra nudi u duhu mešavine čoveka i tehnologije u velikoj meri pomažu da postoji drugačiji pristup svakoj situacini, i šta više, u zavistnosti od stila igre, dizajn niova je takav da nudi prilično ujednačen izbor mogućnosti za rešavanje problema.
Što se tiče same priče, za očekivati je da ovaj naslov ima šta da ponudi.
Celokupan ambijent i kvalitet stvara svakako zabavan doživaljaj. A takozvane hakerske misije dodaju određenu dozu abstraktne slagalice. A ovo je svakako tip igre koja ima puno malih skrivenih detalja koji čine sam svet bogatijim.

Par fotografija sa samog događaja: