„Assassin’s Creed“ — kaskaderski skok sa 38 metara visine

Assassin's Creed - Poster
Assassin’s Creed – Poster

Video igra „Assassin’s Creed“ je za veoma kratko vreme napravila veliki uspeh zbog svojih spektakularnih vratolomija i dinamičnih akcija, a kako će sve to izgledati na velikom platnu, saznaćemo od 29. decembra kada ovaj film stiže u domaće bioskope.

Iako su u filmu za pojedine scene bili primorani da koriste CGI (zeleno platno), kako bi akrobacije, od kojih zastaje dah, izgledale isto kao u igrici, reditelj Džastin Kurzel je ipak želeo da unese osećaj realizma u adaptaciju ovog akcionog serijala. Zbog toga, kad god je mogao, koristio je svoje glumce i kaskaderski tim. Tako je i odlučio da tokom snimanja zloglasnog skoka „Leap of faith“ neće koristiti nikakve kompjuterske trikove.

 

"Assassin's Creed" – kaskaderski skok sa 38 metara visine
„Assassin’s Creed“ – kaskaderski skok sa 38 metara visine

„Leap of faith“ je opasan akrobatski trik koji obuhvata skakanje sa neverovatne visine, i koji zahteva da tokom doskoka ostaneš potpuno nepovređen, a ljubiteljima istoimene igre je veoma poznat.

 

U novom „iza kulisa“ videu videćete kaskadera Demijena Valtersa koji obavlja legendarni skok sa monstruoznih 38 metara visine. Ovim skokom Valters je napravio najveći slobodni pad kaskadera u filmovima u poslednjih 35 godina.

„Assassin’s Creed“ u bioskope dolazi 29. decembra 2016. godine.