Novi film „Sveska smrti“ dobija i tri epizode mini serije

Na zvaničnom sajtu novog filma „Death note light up the new world“ objavljeno je da će film dobiti i mini seriju, „Death note new generation“, čija će priča prethoditi onoj iz novog filma. Serija će se prikazati na kanalu Hulu Japan u septembru.

U fokusu epizoda će biti Masahiro Higašide kao Tsukuru Mišima, Sosuke Ikemacu kao Rjuzaki i Masaki Suda kao Yuki Šien. Prva epizoda će se zvati „Šinsei“ i pokazaće kako je Mišima izabran kao član specijalne jedinice za sveske smrti. Druga epizoda „Iši“, će se baviti Rjuzakijem, a treća, „Kjošin“, Šienom.

Likovi Sakura Aoi (Rina Kavaei) i Rjuk (Šido Nakamura) će se takođe pojavljivati u seriji, dok će Tomojo Nakamura i Kazujuki Aiđima glumiti nove likove.

Reditelj filma, Šinsuke Sato će raditi na seriji, kao i tekstopisac Kacunari Mano i kompozitor Jutaka Jamada.

Hulu Japan će proslaviti izlazak novog filma novim kanalom na kojem će se prikazivati prethodni filmovi iz serijala, anime i serija. Premijera novog filma će biti 29. oktobra u Japanu.

Radnja novog filma se bavi visokotehnološkim društvom koje je na meti napada sajber terorizma, smešteno u 2016. godini. Novi harizmatični likovi koji su „nasledili DNK“ Lajta i L-a se pojavljuju. Dva nova genija će se boriti oko sudbine šest novih sveski smrti na zemlji.

Ključni deo radnje jeste pravilo da na svetu ljudi istovremeno mogu postojati samo šest sveski smrti, što znači da će verovatno biti i šest bogova smrti. Iako je ovo pravilo bilo pristuno u stripu i seriji, do sada nije korišćeno na ovaj način.

Masaki Suda glumi Jukija Šiena, sajber teroristu koji obožava Kiru.

Masaki Suda

 

Sosuke Ikemacu glumi Rjuzakija, detektiva koji je L-ov naslednik.

Sosuke Ikemacu

 

Masahiro Higašide glumi Cukuru Mišimu, „otakua sveske smrti“ koji je u potrazi za sveskama.

Masahiro Higaside

 

Rina Kavaei glumi Sakuru Aoi, najstrašnijeg korisnika sveske smrti koja ne pravi razliku između svojih žrtvi već ubija sve bez milosti, za razliku od Lajta.

Rina Kavaei

 

Mina Fuđi glumi Šo Nanase, koja je članica specijalne jedinice.

Mia Fudji

 

Eićiro Funakoši je Kenići Mikurija, sudiju Vrhovnog suda koji poseduje svesku smrti.

Eiciro Funakosi

 

Erika Toda se ponovo pojavljuje u ulozi Amane Mise.

Erika Toda

 

Šido Nakamura takođe reprizira svoju ulogu Rjuka iz prethodnih filmova.

Sido Nakamura

Film predstavlja „zabranjeni nastavak“ prethodna dva filma iz 2006. godine.