Met Dejmon se bori sa čudovištima u novom trejleru filma „The Great Wall“

mattdame
Universal Pictures

Met Dejmon će glumiti u novom filmu kineskog režisera Džanga Jimoua, „The great wall“, najskupljem filmu u istoriji kineske kinematografije. Džang Jimou je inače poznat po ostvarenjima „Kuća letećih bodeža“ i „Heroj“, a u novom filmu će glumiti brojni dobro poznati kineski kao i zapadni glumci. Film se procenjuje na oko 135 miliona dolara i biće mešavina istorijskog filma, fantazije i akcije.

Tokom intervjua Jimou je izjavio da je najveća razlika između snimanja filmova na zapadu i u Kini to što u Kini dobijaju mnogo kraće rokove za snimanje filmova, dok na zapadu prave češće pauze, a sve ostalo je prilično slično.

Jimou je takođe objasnio da je radnja filma smeštena pre oko hiljadu godina, da je akcioni film koliko i istorijski, i da su se trudili da film bude istorijski tačan, sa izuzetkom čudovišta protiv kojih se bore likovi, koji su jedini fantastični element preuzet iz kineske mitologije.

Pošto je režirao otvaranje Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, stvaranje filma ove veličine Jimou ne smatra velikim izazovom. Takođe je izjavio da je saradnja sa glumcima Metom Dejmonom, Pedrom Paskalom i Vilemom Dafoom bila izuzetno prijatna, a pogotovu je zahvalan Metu Dejmonu za pomoć oko pravljenja filma. U filmu glume još i Andi Lau, Luhan i Đing Tian, a film stiže u bioskope početkom 2017. godine.