„Steven Universe“ iznenađenje na SDCC-u

SDCC uvek donese gomilu trejlera i zanimljivosti, ali ove godine smo dobili nešto neočekivano. Naime, autorka crtanog serijala „Steven Universe“ je tokom svog panela izjavila da je biseksualna.

Počnite od 46:20

Za fanove serijala, ovo ne dolazi kao potpuno neočekivana stvar. „Steven Universe“ je, između ostalog, poznat po čestim momentima gde se teme pola, seksualnosti i nekonvencionalnih porodičnih struktura pokrivaju na pozitivan način, prikladan ciljnoj publici.

Mada je autorka i u ranijim intervjuima rekla da je bitno da deca imaju priliku da vide romanse koje nisu heteronormativne, ovo je prvi put da se pozvala na lično iskustvo pri kreiranju serije.

Njena izjava je povukla ogroman aplauz, nakon čega je nastavila:

Postoji ideja da su ovo teme koje se ne bi smele deliti sa decom, ali svi dele priče o ljubavi i privlačnosti. Toliko priča za decu je o ljubavi, i zaista pravi ogromnu razliku kada čuješ priču o tome kako neko poput tebe može biti voljen. Veoma mi je važno da pričamo sa decom o voljnom pristajanju, o identitetu. Želim da osećam da postojim, i želim da svi drugi koji to žele, to i osete.

„Steven Universe“ je zagazio duboko u svoju treću sezonu, a u toku je i „Summer of Steven“ dogadjaj gde svakog radnog dana izlazi nova epizoda.