Marvel — Sažetak sa SDCC-a

marvel-header_10

Vreme je da se pređe na drugu stranu i pogledamo šta je Marvel pripremio za fanove superherojskih serija i filmova iz njihove produkcije. Marvel je mnogo ranije krenuo da uređuje svoj MCU, pa solidan broj dolazećih naslova već znamo, ali evo i novih logoa za neke od njih.

 

Potom, napokon imamo konačnu i finalnu odluku o tome koja je glumica dobila glavnu ulogu u filmu „Captain Marvel“, i u pitanju je Bri Larson koja je ubrzo nakon panela na SDCC-u objavila ovaj tvit:

 

„Captain Marvel“
Scenario: Nikol Perlman („Guardians of the Galaxy“) i Meg LeFjuv („Inside Out“)
Datum izlaska: 8. mart 2019. godine

 

Marvel - Doctor Strange
Marvel – Doctor Strange

Sledeći naslov kojem je bilo posvećena solidna količina pažnje jeste „Doctor Strange“ kome se mnoge curice koje poznajemo raduju i jedva suzdržavaju od vriske. Prvo su objavili novi poster koji možete videti iznad (kliknite na sliku za veću rezoluciju), a potom smo dobili i zvanični trejler koji možete pogledati ispod:

Marvelov film „Doctor Strange“ prati priču o talentovanim neurohirugu, doktoru Stivenu Strejndžu, koji nakon tragične automobilske nesreće mora da stavi svoj ego sa strane i otkrije tajne novog skrivenog sveta misticizma i alternativnih dimenzija. Doktor živi u Njujorku u Grinvič Vilidžu, i odatle mora da izigrava posrednika između realnog sveta i onostranog, i pritom savladava mnoštvo metafizičkih sposobnosti, ali dolazi i do različitih artefakata iz Marvelovog bioskopskog univerzuma.

Režija: Derikson
Scenario C. Robert Karling i Džon Spaits
Glume: Benedikt Kamberbač, Rejčel MekAdams, Tilda Svinton, Mads Mikelesen, Čivetel Eđifor,…
Premijera: 4. novembar 2016. godine

Dok smo još kod filmova, moramo da spomenemo i da je za „Spider-Man: Homecoming“ objavljen koncept art, na kom se vidi ko će najverovatnije biti glavni negativac. U pitanju je Vulture. Sliku možete pogledati ispod.

spider-man-homecoming-vulture-concept-art-meinerding-d5c90
Marvel – „Spider-Man: Homecoming’s“

Evo i kamerom sniman trejler sa samog događaja:

 

Vreme je da pređemo i na novosti kada su u pitanju Marvelove TV serije. Naime, došla je najava i prvi trejler za X-Men dramu „Legion“. Pogledajte trejler ispod:

Serija prati mladića sa problemima, Dejvida Halera, koji je najverovatnije nešto više od običnog čoveka. On je dijagnostifikovan kao shizofrenik i više godina je proveo u zdravstvenim ustanovama. Međutim, nakon čudnog susreta sa drugim pacijentom, shvata da postoji šansa da su glasovi i vizije koje ima možda realne.

Na seriji radi Noa Havlej („Fargo“), glavnu ulogu ima Den Stivens iz serije „Downton Abbey“. Trivia: Dejvid Haler je u stripovima sin Čarlsa Ksevijera. Na produkciji rade FX ProductionsMarvel Television, i prva sezona će imati osam epizoda koje će biti prikazane 2017. godine.