Kristofer Lambert — O novom „Mortal Kombat“ filmu!

Mortal_Kombat_poster

„Mortal Kombat“ je tabačina koja je vladala scenom krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, a i danas je prilično voljena od strane gejmera (govorim o novim nastavcima igre). Mnogima od nas će u sećanju ostati besomučno igranje trećeg nastavka, kao i pamćenje napamet komandi za najbolje završnice (fatalitije), kao i ribolovačke priče o nekim nepostojećim stvarima…

Kao što to obično biva, Holivud je prepoznao potencijal i nastao je prvi „Mortal Kombat“ film, sada već davne 1995. godine. U njemu je jednu od glavnih uloga igrao Kristofer Lambert (Raiden) i to je zapravo bio jedini pristojan nastavak filma. Sve ostale ne priznajemo kao legitiman nastavak franšize. Očigledno nismo jedini koji tako misle, jer se u tome slaže i sâm Kristofer. Na prvom filmu je radio Paul V.S. Anderson i Lambertu se dopao taj film, međutim scenario za drugi nastavak nije i stoga nije želeo više da bude umešan u projekat.

Još 2011. godine je bilo priče o tome da bi mogao da se uradi ribut filmske franšize, ali od tada se ništa posebno nije dogodilo… do sada. U novom „Mortal Kombat“ filmu ćemo imati priliku da ponovo vidimo Lamberta kao Raidena, što budi nadu da ćemo možda gledati još jedan interesantan film zasnovan na popularnoj igri.

„Putovaćemo kroz vreme na veoma poseban način. Pa, zamislite da imate borbu u sred Londona, a onda vuš, proletite i razbijete prozor, a onda se nađete na krovu njujorkškog taksija.“ – Kristofer Lambert

Projekat je trenutno u pripremi, ali se još uvek ne znaju konkretni podaci o tome kada će početi snimanje, ko će biti ostali glumci, kao i kada će biti u bioskopima… Ostaje nam samo da čekamo, i šibamo se u igri.