„International Gaming Festival“ — Nekoliko razloga više da dođete!

IGF - Novi Sad
IGF – Novi Sad

Danas počinje „International Gaming Festival“ u Novom Sadu, a evo nekoliko razlog zašto bi vredelo otići i posetiti ga:

Druženje sa youtuberima na IGF-u

Neki od naših najpopularnijih youtubera dolaze na najveće okupljanje gejmera u Novom Sadu, International Gaming Festival (IGF). Među njima su Supreme Nexus, Kika, PCAXE, Stuberi, Nexen4Games, Dex Rock, No Sysa, Cone, Marko V, ZiZ0 Gaming, Niki13 Gaming i Sombrero na kiši. Svi prisutni imaće priliku da se fotografišu i razgovaraju sa njima, kao i da učestvuju u zanimljivim igrama koje će oni organizovati. Jedan od učesnika, Aleksandar Kesegi (Stuberi) na festivalu očekuje dobru zabavu i druženje sa – Do sada smo obilazili i ostale gaming festivale u  okolnim zemljama, a ovo je prvi put da idemo na gaming festival u Srbiji. Uvek je bilo super na festivalima, sjajno smo se proveli i družili sa ostalim youtuberima i sa fanovima. Što se tiče nas kao ekipe, slikaćemo se sa ljudima, družiti, imaćemo jednu našu malu aktivaciju, kao jedan „mini turnir” na kinect igricama za Xbox, neki od nas će čak da igraju te igre sa fanovima – kaže Kesegi.

Sa njim se slaže i Vojislav Perić, poznatiji kao Supreme Nexus.
– Dugo smo čekali na ovako nesto. Raznovrstan program, mnogo igara, turniri, druženje i tri dana uživanja u sjajnom gejmerskom sadržaju koji će se sigurno svima dopasti. Prisustvovaću festivalu tokom sva tri dana trajanja, družiti se sa fanovima, slikati i zabavljati, a možda im priredim i po neko iznenađenje, videćemo već – kaže Perić.

Tri dana stonog fudbala u Novom Sadu
Zaigraj i ti stoni fudbal sa reprezentativcima!

Nordeus IGF pro tour održaće se od 08. do 10. jula u okviru International Gaming Festivala (IGF). Ovo je prvi pro tour koji će se održati u Novom Sadu. Prvog dana, svi posetioci moći će da igraju revijalne mečeve sa reprezentativcima Srbije. Drugog dana u 10 časova biće organizovan singl turnir na Roberto sport Adrenaline stolovima, dok će se u 15 časova održati dubl turnir na Fabi stolovima. Trećeg dana u 12 časova igraće se dubl turnir, dok će u 15 časova biti organizovan senior i junior turnir, kao i turnir za žene.

STRIPOVI NA IGF-U!

Poseban deo International Gaming Festivala (IGF) biće posvećen umetnosti stripa. Svi posetioci moći će da uživaju u izložbama stripova i zanimljivim radionicama. Izlagači će biti izdavačke kuće Darkwood, System Comics, Komiko, Besna kobila, Makondo, Modesty stripovi, Orfelin, Klub obožavalaca stripa, Forba B, kao i kreativna radionica Edge Design.

Posetioci će svakog dana od 14 do 18 časova moći da učestvuju u radionici stripa koju će držati naši eminentni majstori 9. umetnosti Dejan Nenadov, Ivica Stevanović  i Aleksa Gajić. Nakon 18 časova svi zainteresovani moći će da prisustvuju predstavljanju aktuelne produkcije, izdavača, autora i projekata. Osim toga, na festivalu će biti pušten i film „Edit i ja” Alekse Gajića. Svake večeri od 19 časova biće organizovano druženje s umetnicima, predstavljanje njihovog rada i potpisivanje izdanja i crtanje za publiku. U petak će gosti festivala biti Pavle Zelić i Dragan Paunović koji će predstaviti svoj novi album „Družina Dardaneli”. U subotu će posetioci imati priliku da se druže sa Ivicom Stevanovićem, dok će u nedelju gost biti Đorđe Milović.

 

Bane Kerac na IGF-u!

Svi posetioci International Gaming Festivala imaće priliku da poslušaju predavanje Baneta Kerca, našeg najpoznatijeg crtača stripova. Kerac će na Festivalu biti u nedelju, 10. jula. Svi zainteresovani moći će i da porazgovaraju sa ovim strip umetnikom, kao i da dobiju njegov autogram. Tokom sva tri dana trajanja festivala poseban biće posvećen umetnosti stripa. Svi posetioci moći će da uživaju u izložbama stripova i zanimljivim radionicama. Kerčevi najpoznatiji originalni stripski serijali su: „Poručnik Tara“, „Kobra“, „Billy The Pljuc“, „Cat Claw“, „Partizan Goran“, „Balkan Ekspres“, „Kelly Brando“ i „Nindža“. Za doprinos srpskom stripu, Bane Kerac je dobio i specijalnu nagradu na Međunarodnom salonu stripa 2005. godine. Trenutno radi za italijansku firmu Boneli za koju crta Zagora.