Prison School manga dobija spinoff

prison-school-10-02-15-1
Kodansha

 

U osmom broju Kodanšinog „Young magazine the 3rd“, ReDrop, tj. Nacu Koi, je objavio da će u avgustu izaći manga „Fukukaićo va ganbaru“, tj. „Potpredsednica daje sve od sebe“, koja će biti spinoff „Prison school“ mange Akire Hiramotoa.

„Prison School“ je manga koja je smeštena u Haćimicu privatnoj akademiji koja je donedavno bila isključivo ženska akademija. Priča prati Kijošija Fuđinoa, koji saznaje da su on i njegova četiri druga jedini muškarci u školi.

Hiramoto je prvi put objavio mangu u okviru Kodanšinog „Young magazine“, u februaru 2011. godine, a Kodanša je šestog juna objavila dvadeset prvu knjigu u serijalu. Za sada je engleski prevod stigao do treće knjige manga serijala. Manga je osvojila nagradu za Najbolju mangu pored mange „Gurazen“, autora Juđi Moritake i Keiđi Adaćija na Kodanšinim trideset i sedmim godišnjim manga nagradama 2013. godine. U decembru je broj izdatih kopija dostigao 7.5 miliona.

Anime od dvanaest epizoda je počeo sa prikazivanjem u julu 2015. godine, a igrana serija je počela sa prikazivanjem u Japanu 25. oktobra.