Nil Gejmen najavio novi roman o nordijskoj mitologiji

https _blueprint-api-production.s3.amazonaws.com_uploads_card_image_102565_GettyImages-458389074
Fotografija: Ulf Andersen/Getty Images

Nil Gejmen je pisao o mitologijama i bogovima svih vrsta. Sada kada „Američki bogovi“ stižu na male ekrane, Gejmenov novi projekat koji uključuje Odina je novi roman koji se jednostavno zove „Nordijska mitologija“. Roman stiže u februaru 2017. godine, i pružiće novi pogled na nordijske mitove.

„Dobiti priliku da prepričam mitove i pesme koje smo nasledili od nordijskih naroda je skoro previše dobro da bi bilo istinito“, Gejmen izjavljuje za Njujork Tajms. „Nadam se da će istraživanje biti dobro, ali još više od toga, nadam se da će priče biti slične originalu: ponekad sa filozofskom dubinom, ponekad smešne, ponekad herojske, ponekad tmurne i uvek neizbežne.“

„Nordijska mitologija“ će se baviti mitovima Azgarda, uključujući svih devet svetova, džinove, demone, bogove kao što su Tor, Odin, Loki i Hel. A nijedan roman o nordijskoj mitologiji ne bi bio celovit bez ciklusa apokalipse, smrti i ponovnog rađanja, ragnaroka.

„Američki bogovi“ se bavi starim bogovima koji se bore za svoje mesto u svetu koji ispunjavaju novi bogovi tehnologije i masovnih medija, a jedan od glavnih likova jeste „Gospodin Sreda“, tj. Voten ili Odin, otac bogova u nordijskim mitovima, tako da je Nil Gejmen već upoznat sa likovima iz priča. „Američki bogovi“ će biti ekranizovani u februaru 2017. godine.