„Rasprskavanje“ („A Bigger Splash“) — od 30. juna u bioskopima

MCF MegaComFilm
MCF MegaComFilm

Od reditelja filma „Ja sam ljubav“, nominovanog za nagradu Oskar, ovog četvrtka stiže jedinstvena, provokativna i napetošću nabijena psihološka drama – „Rasprskavanje“.

Drama reditelja Luke Gvadanjina je priča o rok zvezdi Merijen Lejn (Tilda Svinton) koja se oporavlja od operacije glasnih žica na vulkanskom ostrvu Pantelerija u Italiji sa svojim partnerom Polom (Matijas Šunarts). Njihovu letnju idilu iznenada narušava Heri (Fajns), muzički producent i Merijenin nekadašnji ljubavnik, koji na ostrvo stiže sa svojom ćerkom Penelopi (Dakota Džonson) donoseći sa sobom eksploziju nostalgije od koje se ne može pobeći.

Senzualan portret žudnje, ljubomore i rokenrola je rimejk kultnog francuskog trilera „Bazen“ reditelja Žak Dureja iz 1969. godine. Ali nasuprot relativnom minimalizmu ovog filma, „Rasprskavanje“ je originalan, stilizovan i erotičan, okupan u živim letnjim bojama, koji se osvrće na savremenu pop kulturu. Svoju premijeru je imao na ovogodišnjem FEST-u, a od 30. juna će se naći u svim bioskopima širom Srbije.