„Flashpoint“ događaj startuje treću sezonu „The Flash“ serije

flash_circling.0.0
„CW“

 

Upozorenje biće spojlera za sve one koji nisu još završili gledanje druge sezone „The Flash“ serije.

Pošto je aludirao ka tome tokom emitovanja druge sezone serije, glavna zvezda iste, Grant Gustin je zvanično i potvrdio da će treća sezona pratiti događaje „Flashpoint“ serijala stripova, ali samo donekle.

Screenshot (1)

Gustinov tvit najavljuje kako će premijerna epizoda sezone tri imati naziv Flashpoint što je fanovima nagovestilo, da iako će se sezona baviti sličnim temama kao u Geoff Johnsovom popularnom „DC“ naslovu iz 2011 sa istim imenom, ona neće pratiti strip baš kompletno.  Ponajviše zato što ovaj događaj u stripovima prati veliki broj spajanja i prelaza velikog broj različitih likova iz „DC“ univerzuma, što „CW“ neće moći da uradi ponajviše zbog problema oko licenciranja istih.

Da pojasnimo „Flashpoint“ je događaj koji je započeo „New 52“ serijal „DC“ stripova. U njemu Barry Allen ili ti Flash putuje nazad kroz vreme kako bi spasio svoju majku. Fanovi serije već znaju da se upravo to desilo na kraju druge sezone. Pošto je sprečio smrt svoje majke Allen se budi u potpuno novom univerzumu gde se sve drastično drugačije. Primera radi u ovom univerzumu Bruce Wayne je taj koji je poginuo a njegovi roditelji su preživeli.

Allen je jedini svestan ovih promena i konačno pošto uvidi kolko je zapravo ovo loša verzija njegovog univerzuma odlučuje da opet krene nazad u vreme kako bi se spojio sa njegovom predhodnom verzijom i poništio ono što je uradio spašavanjem svoje majke. Kako je Gustin sam naveo da „Flashpoint“ ne može da postoji na televiziji kao sto je bio u stripovima ali da ono što imaju u planu će biti podjednako veliko na svoj način.

Screenshot (3)

„The Flash“ je žavšio svoju drugu sezonu pre samo nekoliko nedelja i sad ćemo morati da sačekamo premijeru sledeće koja nam dolazi tek kasnije na jesen.