„Zvezdana kapija”: Novi detalji o filmskom ributu

stargate-movie-poster-1994
Warner Bros. Pictures

Din Devlin otkriva da će se nova trilogija „Zvezdane kapije” vratiti na početak, i govori nam šta su Emerih i on originalno hteli da urade.

Emerih je režirao originalni film, a Din Devlin je bio pisac i producent. Devlin je imao razgovor s „Variety” o planovima da se „Zvezdana kapija” vrati na velike ekrane.

„U vreme kada smo radili na „Zvezdanoj Kapiji”, svaki studio u Holivudu mi je govorio kako je naučna fantastika mrtva”, priseća se Devlin, „a Roland i mnogo volimo naučnu fantastiku, pa mislim da je to deo razloga zašto je sve tako lepo funkcionisalo. Nije bio u pitanju samo cinični pokušaj da se napravi nešto što bi bilo zanimljivo za publiku”.

Originalni plan bio je da „Zvezdana Kapija” bude triologija filmova. Ali, posle raznoraznih studijskih problema, umesto toga svoje mesto upražnjava kao televizijska serija sa preko 350 epizoda podeljenih u 3 različita serijala. Međutim, Devlin i Emerih sada pristupaju ideji triologije filmova, budući da im to nije bilo dozvoljeno prvi put.

„To neće biti priča koja će moći da se dešava 20 godina kasnije. Jedini način da stvarno prikažemo triologiju je da krenemo od početka i ispričamo priču iznova”, izjavljuje Devlin. „Koncept je uzet od nas, i veoma je teško gledati kako našu decu odgajaju drugi roditelji, iako su pri tome odradili poprilično dobar posao”, dodao je. „Za nas, to ne znači napuštanje onoga što smo radili, već prilika da dovršimo našu priču”.