Novi „God of War“

Soni je na ovogodišnjem E3 sajmu prikazao prvu „God of War“ igru za PS4 i prvi gejmplej trejler koji otkriva nešto drugačiju igru od prethodnih delova. Igra se za sad zove samo „God of War“ i kako je rečeno na Sonijevoj pre-E3 konferenciji za štampu, ovo nije ribut igre.

Krejtos, kao što se može videti u trejleru, je dosta stariji i živi sa svojim sinom Čarlijem kao običan čovek u zemljama skandinavskih bogova i čudovišta. Da bi preživeo u tako grubim i nepraštajućim uslovima, moraće da se bori i da nauči sina borbi i preživljavanju.

U trejleru se može primetiti i da je kamera smeštena iza leđa glavnog junaka, što nije slučaj kod prethodnih delova, gde je kamera bila smeštena iznad.

Na konferenciji je prikazan deo igre gde Krejtos uči svog sina Čarlija kako da lovi. Čarli nalazi jelena i brzo pokušava da ga gađa strelom. Međutim, pošto promaši Krejtos počinje da viče na njega i tu se može videti kako se ikonica za Spartan rage popunjava, ali kako se Krejtos smiruje – ikonica se prazni. To je zanimljivo jer izgleda da je Krejtos naučio da kontroliše svoj bes i da će se Spartan rage popunjavati na malo drugačiji način nego ranije. Još jedna zanimljiva stvar je što Krejtos, bar po onome što je prikazano u toku konferencije, sada koristi sekiru, jer je na kraju trećeg dela izgubio svoje mačeve haosa (Blades of chaos). Dalje u trejleru nailaze na titana gde se u toku borbe aktivira Spartan rage koji izgleda malo drugačije nego ranije, a i borba je drugačije urađena i ne zasniva se više na brzim komboima, već na Krejtosovim sposobnostima.

U igri će se izgleda nalaziti i RPG elementi, što se može videti kada se pred kraj trejlera, za gađanje lukom i strelom, gde preuzimate kontrolu nad Čarlijem,  dobiju streličarski poeni. Verovatno se i za ostale sposobnosti i borbu dobijaju poeni, ali ništa više nije otkriveno još uvek.

Na kraju trejlera se može videti kako zmaj preleće preko Krejtosa i Čarlija, a zatim kako Krejtos kaže Čarliju da je spreman za početak, što može da znači da nas čeka velika bitka dalje u igri.

Muziku za igru je komponovao Ber MekKreri, koji je takođe komponovao muziku za „The Walking dead“, „Battlestar galactica“ i mnoge druge.

Datum izlaska igre još nije objavljen, kao ni nešto više detalja o Krejtosovom životu nakon borbe sa bogovima i titanima. Još jedna stvar koja je za sad ostala nerazjašnjena je i to kako je Krejtos oživeo, jer svi koji su igrali treći deo igre znaju da na kraju izvršava samoubistvo. Tako da nam ostaje samo da nagađamo šta nas sve čeka u ovom nastavku.

https://godofwar.playstation.com/index.php
https://godofwar.playstation.com/index.php

Ovde možete pogledati i ceo trejler koji je prikazan na E3 sajmu: