Lagunina noć knjige – jedinstvena prilika da proširite svoju sf i fantasy biblioteku

noc-knjige-1-l

U petak, 17. juna u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se četrnaesta regionalna manifestacija Noć knjige.

(Spisak klubova možete pregledati ovde (skrolujte stranicu kada je otvorite): http://www.laguna.rs/laguna_klub_citalaca.html , a spisak knjižara ovde: https://www.delfi.rs/knjizare )

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja. Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs
Posebnu pažnju skrećemo na dva serijala – Prvi zakon (Oštrica, Vešala, Poslednji argument kraljeva) Džoa Aberkrombija i  Prostranstvo (Buđenje nemani, Kalibanov rat, Abadonova kapija, Sibola u plamenu) Džejmsa S. A. Korija.

 

Ostrica vesala poslednji-argument-kraljeva

Džo Aberkrombi

Džo Aberkrombi rođen je 1974. godine u Lankasteru (Engleska). Studirao je psihologiju na Univerzitetu u Mančesteru. Kasnije se bavio televizijskom produkcijom i montažom. U pauzama između honorarnih poslova tokom 2002. godine počeo je da piše The Blade Itself – Oštricu. Rukopis je završio 2004, a izdavača za svoj prvi roman pronašao je 2006. godine. Tako je počela njegova književna karijera. Oštrica je odmah zapažena kod kritike i odlično prihvaćena od strane publike. Ovim naslovom započeta je trilogija Prvi zakon, a nastavljaju je Vešala i Poslednji argument kraljeva. Preveden je i roman Osveta, a u toku ove godine biće objavljena i trilogija Skrhano more (Pola kralja – u prodaji, Pola sveta, Pola rata). Najbolja preporuka za Aberkrombija je to što su ga i književna kritika i čtaoci progasili za idealnog pisca uz čije knjige možete prekratiti vreme dok čekate sledeći Martinov roman iz serijala Pesma leda i vatre.

Samo u Noći knjige Prvi zakon (cela trilogija) moći ćete da kupite po povlašćenoj ceni od 2.403,00 dinara (puna cena je 3.697,00 dinara) i u knjižarama u kojima se održava manifestacija i na sajtu www.delfi.rs

 

kalibanov-rat Abadonova-kapija sibola_u_plamenu-dzejms_s_a_kori_v

Džejms S. A. Kori

Sigurni smo da ranije niste čuli za Džejmsa S. A. Korija jer se iza ovog pseudonima ustvari kriju dvojica pisaca fantastike, Danijel Abraham i Taj Frenka (za kojeg ipak verovatno znate jer je on asistenta Džordža R. R. Martina). Obojica žive u Albukerkiju u Nju Meksiku i serijal Prostranstvo je njihov prvi zajednički poduhvat. Za ljubitelje SF-a ovaj serijal dolazi kao prava osveženje, a posebno će se svideti svim fanovima TV serijala Firefly. Ako ste već pogledali prvu sezonu ekranizacije Prostranstva – TV seriju The Expanse i privukla vam je pažnju, uveravamo vas da su knjige još bolje. Ako vam se TV serija nije dopala, onda morate pročitati knjige jer serija čini nepravdu onom što nam daje izuzetni dvojac Kori.

Specijalna ponuda za sva četiri naslova iz serijala Prostranstvo u Noći knjige važiće za kupovine putem sajta www.delfi.rs i serijal će imati cenu od 2.938,00 dinara (puna cena je 4.896,00 dinara), a u knjižarama će paket od tri naslova iz serijala: Kalibanov rat, Abadonova kapija, Sibola u plamenu imati cenu od 2.468,00 dinara (puna cena je 3.797,00 dinara). Bez brige, Buđenje nemani je u reprintu i knjižare će ga ponovo na svojim policama imati uskoro.

Ako uz Aberkrombijev ili Korijev serijal sebe budete počastili još nekim naslovom sa Laguninog spiska epske fantastike:

http://www.laguna.rs/z24_zanr_epska_fantastika_laguna.html

ili naučne fantastike:

http://www.laguna.rs/z11_zanr_naucna_fantastika_laguna.html

popust na vaše odabrane naslove biće 40%. Ne propustite priliku.