„Gwent“, Witcher kartična igra registrovala zaštitni znak

gwentcardgame.0
„CD Project“

Kako je „Nerd Leaks“ spazio u skorašnjoj prijavi za zaštitni znak u Evropskoj Uniji našao se i „Gwent“, inače veoma popularna kartična igra u „Witcher 3“ igri, i sa ovim možemo da naslutimo da nam stiže posebna igra sa ovom kartičnom igrom.

Kancelarija Evropske Unije za intelektualno vlasništvo je na svoje liste dodala zahtev za zaštitni znak za „GWENT THE WITCHER CARD GAME“, podnetu na poljskom u prošli ponedeljak. Ovaj zahtev u sebi nosi grafički prikaz, ili ti logo, i klasifikovan je kao video igra, kartična igra i igrački servis preko interneta, pored ovih tu su i malo šire klasifikacije kao što su nakit, kožni predmeti, figurice, odeća.

U PDF dokumentu koji je Poljski developer okačio na svom sajtu u martu „CD Project“ je otkrio da radi na „novom tipu video igre u formatu predhodno neistraženom od strane studija“ sa datumom izlaska za 2016.

Na žalost daljih informacija u ovoj prijavi nema. Kao na primer na kojim će sve platformama ova sporedna igra izaći, mada slobodno možemo da naslutimo da će to biti za računar i to vrlo verovatno preko njihovog „GOG“ servisa za distribuciju i prodaju igara.

Ovakva sporedna igra koja niče iz neke veliko bužetne igre nije novina pošto se slično desilo i sa „Fable II Pub Games“ igrom koja na žalost nije doživela veliki uspeh i sada nam je samo da sačekamo i vidimo kako će „Gwent“ proći u ovom pokušaju.