Mel Gibson planira nastavak „Stradanja Hristovog“

passion of the christ
20th Century Fox

Mel Gibson i scenarista filma „Hrabro srce“, Randal Valas, će raditi na nastavku filma „Stradanje Hristovo“, koje će pratiti priču Hristovog vaskrsenja. Valas, koji je nominovan za oskara za scenario Gibsonovog filma, „Hrabro srce“, je potvrdio da rade na pisanju scenarija za drugi deo „Stradanja Hristovog“, i da je postalo nemoguće da film i dalje drže u tajnosti.

Valas, koji je skoro režirao seriju iz 2014. godine, „Heaven is for real“, je rekao kako je sa Gibsonom počeo da razgovara o mogućem nastavku za „Stradanje Hristovo“ dok su zajedno radili na filmu „Hacksaw ridge“. Priča filma „Hacksaw ridge“, koji će se pojaviti u bioskopima u novembru, prati Desmonda Dosa, lekara iz Drugog svetskog rata, koji je prvi primalac Medalje časti, uprkos prigovoru savesti.

Valas je studirao teologiju na univerzitetu Djuk, i kaže da je Hristovo vaskrsenje njegova specijalnost.

„Stradanje Hristovo“ je 2004. godine napravio nezavisni Newmarket Films, a film je zaradio čak 612 miliona dolara, dok je budžet za film bio 30 miliona. Od tada se  verovalo da će Gibson raditi na nastavku, ali je u međuvremenu prešao na druge projekte.

Tokom prisustvovanja svečanosti diplomiranja na univerzitetu Liberti, tokom koje je održan rani prikaz filma „Hacksaw ridge“, Mel Gibson je izjavio da je zainteresovan za rad na nastavku „Stradanja Hristovog“.

Valas je izjavio kako su članovi hrišćanskog društva u Americi govorili o tome koliko priželjkuju nastavak filma. Pošto je film i dalje u ranim fazama i dalje nije sklopljen ugovor ni sa jednom producentskom kućom, ali je Valas rekao kako ima zainteresovanih investitora.

U februaru je Sony izdao film o Hristovom vaskrsnuću, nazvan „Risen“, ali na filmu nije radio Gibson.