„RWBY Grimm Eclipse“ prvi utisci – Kada fan napravi igru, i onda dobije priliku da je oficijalno završi

home_hero_image

Posle njihovog velikog uspeha sa web serijama kao što su „Red Vs Blue“ i „RWBY“ kao i njihovim youtube kanalima o video igrama momci i devojke iz „Rooster Teeth“ studija su odlučili da se sami oprobaju u pravljenju jedne igre. Ali da pojasnimo malo prvobitno „Grimm Eclipse“ je bio napravljen od strane fana njihove serije Jordan Scotta i to u periodu od oko 5 meseci koristeći „Unity engine“. Demo verzija koju je objavio je privukla tolko pažnje i podrške od strane ostalih fanova da je Scott ubrzo pozvan od strane samog kreatora serije da zajedno sa „Rooster Teeth“ studijom radi na zvaničnoj igri po serijalu. Tako da sa time nam dolazi „RWBY Grimm Eclipse“ u „Early Access Steam“ platformi, ali da li vredi već sad pokupiti igru?

Što se priče tiče igra će podržavati sopstvenu jedinstvenu priču koja ne prati seriju ali će biti u kanonu sa serijom i dešava se između druge i teće sezone serije. A počinje tako što glavne protagoniste tima RWBY, Ruby, Weiss, Blake i Yang šalju do Emerald Forest da istraže razlog zašto sigurnosna mreža koja pokriva šumu prestaje da funkcioniše i ima kvarove na određenim mestima. Kako budete dublje zalazili u šumu i ovu misteriju tako ćete dublje zalaziti u sve veće i veće horde Grimm neprijatelja koji će vas u talasima napadati.

RWBY-GE_05

Sam still igre i način na koji ćete odstranjivati horde neprijatlja je urađen upotpunosti u akciono borbenom stilu u kome ćete seckati protivnike i sa par manjih RPG dodataka. Naime idalje ćete protivnike odstranjivati kombiujući ne samo standardne slabe i jake napade već i napade na daljinu koji sačinjavaju svako oruže koje likovi poseduju. Pored toga ćete koristiti i raznorazne specijalne napade i komboe koji su jedinstveni za svakog lika i dodatno mogu da se personalizuju skilovima koje budete birali kako budete napredovali kroz igru i u ovome za sad dolaze ti RPG elementi. Jedinstvena stvar oko skilova jeste da ćete samo mali broj njih otljučati običnim napredovanjem likova kroz nivoe, većinu njih ćete otključavati kako budete izvršavali listu zadataka koje vam igra postavlja za svakog lika. Druga veća novina u odnosu na standardne igre za jednog igrača ovog tipa je to da je zapravo takođe napravljena i za igranje preko interneta zajedno sa još četiri igrača i podržava odlican sistem uskakanje i iskakanja u igru sa kojim se i sukobi sa neprijateljima aktivno menjaju u težini.

RWBY-GE_03

Sad kada samo nabrojali dobre stvari za sad „Early Access“ verzija igre ima mnogo loših takodje. Među primarnim je za sad nedostatak bilo kakvog moda za upoznavanje početnika u igri i čak podešavanja kontrola tako da ćete kontrole morati sami da otkrijete. Prvih par misija su praktično identične što se tiče zadataka koje treba da obavite i to čini igru veoma repetativnom i dosadnom, kasniji i novije dodati nivoi pokušavaju da dodaju neke sporedne zadatke i promene malo stil.

Grafika verno prenosi sve likove i lokacije iz serije ali posle najskorijeg dodatka igri koji je doneo nove nive došlo je i do promena dizajna likova koji kod fanova nije lepo primljen i već su najavljene dalje promene.

Muzika se odlično uklapa u ovaj stil igre kao i u samu seriju iz koje je preuzeta, glasovna gluma je na nivou i naravno od strane glumaca koji rade i na seriji, ali pozadinjski efekti su preglasni i vrlo brzo će vam ići na nerve pogotovu zbog nemogućnosti da se utišaju.

GE3

„RWBY Grimm Eclipse“ za sad predstavlja veoma ambiciozan projekat od strane studija koji se do sad bavio internet serijama i animacijama kao i za novopečenog developera koji je dobio šansu da oficijalno pravi igru. Za sad je preporuka isključivo za fanove koji žele da podrže igru i novi studio u ovom projektu. Pošto trenutna kolicina stvari u igri kao i njena repetativnost ne zavrednuju punu cenu, u suprotnom sačekajte neki popust i pokupite je tad.

timthumb.php

 

Za: Ukoliko ste zavoleli seriju igra će vam se vrlo svideti
Za: Veoma dobra igra za 4 igrača
Protiv: Trenutni nedostatak pojedinih opcija
Protiv: Reperativni zadaci u misijama

 

Razvojni tim: „Rooster Teeth Games“
Cena: 19.99€
Planirani datum izlaska: TBA
Steam link: http://store.steampowered.com/app/418340
Preporučena PC konfiguracija: OS: Windows 7/8/10

CPU: Core i7 2600 3.4GHz

GPU: NVIDIA GeForce GTX 650 Ti ili AMD Radeon HD 7870

HDD: 4GB