„Američki Bogovi“ — Džilijan Anderson se priključila glumačkoj ekipi

Džilijan Anderson — Instagram
Džilijan Anderson — Instagram

Glumica Džilijan Anderson, popularna po ulozi FBI agentice iz serije „Dosije X“, se priključila glumačkoj postavi serije „Američki Bogovi“, koja se snima po istoimenom romanu Nila Gejmena.

Džilijan  će imati ulogu Medija, koja predstavlja glasnika Novih Bogova, a koja živi od pažnje koju ljudi posvećuju svojim ekranima, od TV-a, preko mobilnog telefona pa na dalje. Ovo će biti prilika da ona još jednom radi sa izvršnim producentom Brajanom Fulerom, sa kojim je prvi put sarađivala na seriji „Hanibal“.

Ova informacija se pojavila na zvaničnom tviter nalogu za seriju „Američki Bogovi“, i sam tvit možete videti ispod:

 

Komentari:

  • Bojan Vukadinović

Biće interesantno videti Džilijan u malo drugačijoj ulozi, a što se same serije „Američki Bogovi“ tiče, nadam se da će uskoro kompletirati glumačku ekipu, pošto ne bismo voleli da vidimo kako neki od njih odjednom nestaju ili bivaju zamenjeni drugim glumcima. Držimo fige i nadamo se najboljem, tj. da će serija biti dobra.

  • Draško Roganović

Ovaj kasting neće iznenaditi fanove Fulerovog „Hanibala“, mada će svakako doprineti tome da očekivanja dodatno porastu. Svi koji su ispratili njen glumački učinak tokom proteklih nekoliko godina – posebno u serijama „Hanibal“, „Pad“, pa i „Rat i mir“ – znaju da Džilijen Anderson i te kako ume da oživi amoralne, ledene i pomalo neljudske likove što obitavaju iza jezivo savršene fasade njenog lica.
A posebno me raduje što ću najzad na ekranu videti glumački tandem koji nisam ni znao da mi nedostaje u životu – Džilijen Anderson i Krispina Glovera kao glavna lica Novih bogova.

  • Isidora Vlasak

Džilijan Anderson je nama generaciji 90-tih junakinja iz detinjstva, Skali kojoj smo verovali i za koju smo navijali, glas razuma na Molderove teorije zavere. Ideja da će upravo ona igrati Mediju – novoboginju masovne komunikacije i manipulacije – apsolutno me oduševljava. Koga bolje kastovati u položaj TV spikera koji laže od žene čije lice oličava poverenje. Jedva čekam da vidim kako će Džilijan skinuti Medijino karakteristično afektirano izražavanje.

  • Jelena Jokanović

Ja nisam mnogo iznenađena, posšo znam da su ona i Fuler lepo sarađivali na Hanibalu, ali jesam zadovoljna jer je ona ’em dobra glumica, ’em mislim da je odličan izbor za ulogu Medije jer tako nesto nije pre igrala, a čini mi se da će baš zato biti odlična. U svakom slučaju mislim da je sve jasnije da možemo da imamo poverenja u Fulera i da možemo da se nadamo jako dobroj seriji, iako je producira „mi volimo trash“ kanal Starz.