Marvel kutak: „Guardians of the Galaxy 2″ ,“Nova“ i „Planet Hulk“ glasine

Kuća Ideja ne miruje. Nakon ovog multimedijalnog spektakla, kome se priključio Džejms Gan, saznajemo više o predstojećim filmovima. Počnimo sa Čuvarima. Pored već najavljenih likova, rastućoj svemirskoj družini će se pridružiti niko drugi do Ego, živa planeta.

Vlasništvo Marvel Comics
Vlasništvo Marvel Comics

Pored živahne planete, izgleda da konačno imamo i zlikovca. Navodno, Elizabet Debiki (The Man from U.N.C.L.E.) je dobila ulogu Kismet. Za one koji nisu pročitali brojeve stripova starije od autora ovog teksta, Kismet je drugo po redu veštačko biće, stvoreno kao projekat ludih naučnika.

Khm, to ne zvuči baš originalno, zar ne? Ono što je bitno za GotG2, a i MCU kao celinu, je ono prvo veštačko biće, poznatije kao Adam Warlock, koji je imao kameo pojavljivanje u prvom filmu (u vidu čaure), a za stripski kanon je bitan u sukobu izmedju heroja i Thanosa oko onih kamenčića što uskoče kao pokretač radnje u filmovima. (Pssst, za još dva ne znamo gde su)

Vlasništvo Marvel Entertainment
Vlasništvo Marvel Entertainment

Pored ta dva dodatka, imamo nepotvrdjene uloge Kurta Rasela, Tomija Flanagana, kao i Krisa Salivena.

U drugom kutku MCU-a, Ragnarok se sprema. Već duže vreme kruže priče da će poznata priča, „Planeta Hulk“ (više o tome ovde) , biti delimično ubačena u „Tor: Ragnarok“. Te glasine su delimično potvrdjene, uz opis navodnog stila likova u filmu (oklop na jednom ramenu za Hulka, i obrijana glava za Tora?) Priča je glorifikovani „roadtrip“ film, sa verovatnim pojavljivanjem jednog od gorenavedenih kamenčića.

Poslednja glasina dana, ujedno i najsumnjivija, je da se „priča“ o samostalnom Nova filmu.

Ono što definitivno znamo je da Džef Goldblum tumači tzv. „Grandmastera“ u Planeti… ehm u „Tor: Ragnarok“ , čemu se lično, izrazito radujem.