“The Boy and the Beast“ i Masakazu Hašimoto dobili nagrade japanskih filmskih kritičara!

A16693-1442830329.1423066190

U sredu i u četvrtak su se održale 25. Nagrade japanskih filmskih kritičara, na kojima je objavljen spisak pobednika. Nagrađeni su filmovi iz 2015. godine: ostvarenje Studija “Čizu“ (Studio Chizu) i Mamoru Hosode (Mamoru Hosoda) “The Boy and the Beast“ (“Bakemono no Ko“) je osvojilo nagradu za najbolju animaciju godine, dok je film “Yo – kai Watch: Tanjō no Himitsu da Nyan!“ dobio nagradu za najbolju porodičnu animaciju godine.

Takođe, Masakazu Hašimoto (Masakazu Hashimoto) je dobio nagradu za najboljeg režisera animacije godine za svoje delo “Eiga Crayon Shin – chan: Ora no Hikkoshi Monogatari ˜Saboten Daishugeki“. Animator Kazuhide Tomonaga (Kazuhide Tomonaga), producent Kenđi Učida (Kenji Uchida) i kompozitor Mičiaki Vatanabe (Michiaki Watanabe)  su dobili nagradu za životno delo.

Mangaka (autor mangi), kao što su “Devilman“ i “Mazinger Z“, Go Nagai (Go Nagai), je osvojio “Diamond grand“ nagradu. Ova nagrada se dodeljuje pojedincima koji su se potrudili da promovišu i proslavljaju japanske filmove u inostranstvu.