Sajt „Colider“ otkriva: glavnu ulogu u live-action filmu Battle Angel Alita će imati Roza Salazar

battle-angel-alita

Sajt za vesti iz sveta filmova Colider je u utorak potvdio da će Roza Salazar (Lavirint: beg kroz zgarište, Muškarac traži ženu) dobiti glavnu ulogu u predstojećoj igranoj adaptaciju mange „Battle Angel Alita“, u Japanu poznatu kao „GUNNM“. Ona je bila jedna od tri kandidata pored Maike Monro (To Dolazi, Dan nezavisnosti: Nova pretnja) i Zendeje Meri Kolman (K.C. Undercover, Spider-Man: Homecoming).

„The Holywood Reporter“ prenosi da film još nije zvanično odobren, jer „20th Century Fox“ pokušava da se dogovori oko budžeta, ne bi li ga smanjili predviđeni budžet od skoro 200 miliona dolara.

Trenutno se vode pregovori sa Robertom Rodrigezom (El Marijači, Deca Špijuni, Grad Greha, Bilo jednom u Meksiku) oko pozicije režisera filma. Producenti če biti Džejms Kameron i Džon Landu, a scenario je napisala Lita Kalorgridis (Zatvoreno ostrvo). Kameron je u 2014 je rekao da neće raditi na filmu, koji će se zvati „Alita: Battle Angel“ dok ne završi sa nastavcima filma „Avatar“, koji su u pre-produkciji.

Mangu je napisao Jukito Kiširo i izlazila je od 1990. do 1995. u „Buisiness Jump“ časopisu izdavača Shueisha. 1995 je izašao nastavak „Ashen Victor“ i izlazio je do 1996. Posle jednog toma „GUNNM: Other Stories“. Priča se nastavila u 2001. godine sa „Battle Angel Alita: Last Order“, premeštenom u „Evening“ izdavača Kodenša zbog sukoba između Kiširoa i časopisa „Ultra Jump“. Najnovija manga, „GUNNM: Kasei Senki“ je pokrenuta 2014 u časopisu „Evening“.