Priprema se novi Mega Man crtani za 2017. godinu

DHX Media Ltd. i Dentsu Entertainment USA, Inc.
CNW Group/DHX Media Ltd.

DHX Media Ltd. i Dentsu Entertainment USA, Inc. objavili su planove o razvoju, koprodukciji, distribuciji i zajedničkom licenciranju nove Mega Man animirane serije zasnovane na legendarnoj Capcom Mega Man franšizi video igara.

Nova animirana serija je namenjena mlađoj publici i doneće neki novi šmek Mega Man istorijatu upoznajući na sa Aki Lajtom, opisanim kao:

Normalnog, optimističnog robota školarca. Kada se aktivira, njegova koža postaje splet kompjuterskih kodova i vizuelne pirotehnike i formira neprobojno odelo uključujuči i legendarni „Mega Buster“ ručni top i kacigu.

Direktor sadržaja u DHX Asaf Fipke je rekao:

Veoma smo uzbuđeni što ćemo zajedno sa Dentsu sarađivati na Mega Man. Ovo je još jedan posao koji je nastao iz strategije da sarađujemo sa vodećim kompanijama za visokoprofilne brendove za decu koje možemo da iskoristimo kroz našu platformu produkcije, distribucije, licenciranja i emitovanja. Mi ovo vidimo kao odličnu priliku da gradimo na već bogatom nasledstvu video igara Mega Man i potpuno novu generaciju dece širom sveta upoznamo sa čuvenim dečakom robotom.

Kinošita iz Dentsu Entertainment USA je izjavio:

Mega Man ima retku, skoro tri decenije dugu vezu sa fanovima. Uzbuđeni smo zbog saradnje sa DHX kako bi smo ovu novo zamišljenu verziju dugo voljenog lika vratili na globalno tržište.

Man of Action Entertainment, tvorci naslova kao „Ben 10“ i „Generator Rex“, tim iz Oskarom nagrađenog „Big Hero 6“ kao i ekskluzivni producenti i pisci  koji su lansirali „Ultimate Spider-Man“ i „Marvel’s Avengers Assemble“ biće ekskluzivni producenti i za novi Mega Man.

Animirana serija Mega Man je planirana za 2017. godinu poklapajući se sa tridesetogodišnjicom franšize.