Šazam: producent filma obećava da će biti zabavan

Fanovi originalnog Kapetana Marvela bi trebali da budu srećni zbog vesti o Šazamovom filmu; u kome će Dvejn Džonson glumiti Crnoga Adama.

Skoro izgubljen u moru najavljenih DC-jevih filmova; Šazam je priča o dečaku koji može da koristi moći šest heroja i bogova iz mitova kada kaže čarobnu, koja deluje prilično drugačije od uobičajenih superherojskih priča danas – ali može biti važna baš zbog toga. Šazam već malo kasni sa produkcijom. Poznato je da će Dvejn igrati antagonistu, Crnoga Adama, već skoro dve godine; kao i da će Daren Lemke raditi na skici scenarija.

Hiram Garcija, producent filma, dao je intervju za ComicBook.com o stanju projekta, i nakon što je priznao da još uvek čekaju novu skicu scenarija, rekao je neke stvari koje bi mogle veoma da obraduju fanove like – obećao je da film „interesantnan, uprkos nekim začkoljicama, jer smo takav film želeli da napravimo.“

„U Šazamu imamo lika koji je dečak u telu muškarca, sa ispunjenjem svih želja – na foru, šta ako bi se probudio jednog jutra i samo mogao da radiš sve ove fantastične stvari? I na drugoj strani, imaš prirodnu silu koja je usidrena u onome što je izgubio u porodici i tu nit koju vuče za sobom kroz celo svoje putovanje… Kombinacija mladosti i entuzijazma i novosti sveta u kojem je i onda, mesto iz kog dolazi Adam. To stvara odličnu dinamiku koja nam može omogućiti ne samo pravu priču i prave emocije, nego i mnogo zabave dok radimo na tome.“

Šazam bi trebao da izađe 05. 04. 2019. godine, ali kruže glasine da postoji mogućnost da će se to desiti ranije. Ali, s obzirom na to da će uskoro izaći „Suicide Squad“ (05. 08. ’16.) i „Wonder Woman“ (23. 06. ’17.), raspored snimanja će možda morati malo da se menja.

I kao dodatni plus – film poput Šazama možda bude baš ona stvar koja je potrebna da se promeni ton DC-jevog ekstendovanog univerzuma.