Sota Aojama se vraća kao Touta Macuda u novoj „Svesci smrti”

Sota Aojama
Sota Aojama

Osoblje „Sveske smrti” otkrilo je u sredu da će Sota Aojama ponovo biti Touta Macuda, koga je glumio u filmovima „Sveska smrti” i „Death Note: The Last Name”, u filmu „Death note: Light up the NEW world”.

Osoblje je takođe otkrilo 5 novih slika gde je prikazan štab operativne grupe, gde je prikazana interakcija između Rjuuzakija i Cukuru Mišima.

deathnote01
CBS
deathnote03
CBS
deathnote04
CBS
deathnote02
CBS
deathnote05
CBS

Na zvaničnom sajtu filma objavljen je tizer prošlog meseca.

Tekst: 10 godina od legendarnog filma.

Lajt: „Ja sam Kira.”

L: „Ti si samo prosti ubica.”

Narator: Nešto novo palo je na Zemlju.

Narator: 6 svezaka smrti.

Tekst: Ka novom svetu.

Tekst: Najbolji detektiv operativne grupe.

Tekst: L-ov naslednik: svetski detektiv.

Tekst: Lajtov vernik: Sajber terorista.

Sakura: „Pokazaću ti nešto zanimljivije od Kire.”

Narator: Sveska smrti

Rjuk: „Ljudi su tako fascinantni!”

Warner Bros.
Warner Bros.

U mangi, tinejdžer zvani Lajt nalazi svesku kojom može ubiti ljude samim pisanjem njihovog imena u istu. Započinje borbu protiv svih kriminalaca sveta čime počinje igra mačke i miša između njega i vlasti.

U ovom filmu, vrlo napredno informatičko društvo susreće se s problemom sajber terorizma u 2016. godini. Novi likovi, koji su nasledili DNK Lajta i L-a, se pojavljuju. Naslednici dva velika genija ratovaće protiv šest knijga smrti na Zemlji.

Nov element priče biće „Pravilo šest svezaka”: Dozvoljeno je da postoji samo šest svezaka smrti u jednom trenutku na Zemlji. Pravilo važi i za Šinigamije (bogove smrti), što znači da samo šest Šinigamija mogu postojati na Zemlji. Pravilo je postojalo i u mangi, ali nije se pojavljivalo u prethodnim adaptacijama.