Kratki film „Phantom of the kill-zero kara no hangyaku“ će se pojaviti onlajn u maju

ファントムオブキル.jpg
Production I.G.

„Phantom of the kill-zero kara no hangyaku“, kratki film zasnovan na popularnoj igrici za telefone „Phantom of the kill“, će biti pušten onlajn 26. maja, u okviru događaja u Tokiju koji će se održati u čast filma.

Program za događaj će početi u šest uveče po japanskom standardnom vremenu, a sam film će početi u sedam. Nakon filma će režiser Naojoši Šiotani, glasovna glumica Kana Hanazava i producent Đun Imaizumi odgovarati na pitanja. Zatim će govoriti o video igri i najaviće dalje vesti za franšizu.

Naoši Šiotani, poznat po ostvarenjima „Psycho pass“ i „Blood-C: the last dark“, je režirao ovaj petnaestominutni film. Roppongi hills arena u Tokiju je organizovala premijerno puštanje filma u aprilu, kao i mogućnost da se film doživi pomoću virtuelne realnosti.

Kratak film je deo mnogo veće  „Project Zero“ kampanje. Sajt kampanje takođe nagoveštava i program za virtuelnu realnost. Skorašnji radovi vezani za projekat uključuju i lajt novelu iz decembra čiji je autor Takaki Kaima, dok je ilustracije radio Mai.E. Pored toga su u pripremi figure likova, muzika iz filma, komplicija muzike iz pozadine i knjiga sa ilustracijama.

Radnja igre prati misteriozne devojke koje su nazive dobile po legendarnom oružju, kao što je Masamune, dok pokušavaju da povrate izgubljena sećanja. U igri se mogu sakupljati likovi i oružja, igrači mogu istraživati tamnice i učestvovati u borbama koje rade na sistemu smene poteza. Mamoru Oši, koji je režirao „Ghost in the shell“ je nadgledao pravljenje animacije na početku igre.

Igra je imala brojne kombinacije sa franšizama „Puella magi madoka magica“, „Anohana: the flower we saw that day“, „Psycho pass“ i „Fate/stay night: unlimited blade works“.

Igra je izašla u Japanu u oktobru 2014. godine, a ove godine je izašla i na zapadu.