Drugi trejler za iranski animirani film „The Last Fiction“

The Last Fiction, projekat nezavisnog iranskog studija Hurakš (Hoorakhsh), koji je u produkciji već čitavih šest godina, polako se privodi kraju. Autori su ga predstavili na ovogodišnjem Kanskom festivalu, a nedavno otkrili i drugi trejler sa „ukusom“ mračne, nasilne i epske avanture. Trenutno su u potrazi za internacionalnim distributerom, koji će filmu obezbediti sigurno mesto na globalnom tržištu.

Aškan Ragozar, reditelj i osnivač Horakša, za Cartoon Brew izjavljuje da veruje u to da će njegov dugometražni debi postići uspeh, budući da je „ispunjen akcijom, dramom i misterijom“ i da sadrži univerzalne teme. Dodaje da polazi od čovečanstva kao osnovne ideje i da želi da pokaže kako heroj može postati zlikovac i obrnuto, u zavisnosti od puta kojim krenu.

U rodnoj zemlji The Last Fiction će sasvim sigurno imati publiku, budući da počiva na nacionalnom epu Šahname, koji slobodno meša mitove i istorijske činjenice u priči o stvaranju preislamskog Persijskog carstva. Izvorni materijal za Ragozara predstavlja logičan izbor.

Animacija, na kojoj radi tim od oko 100 članova, donosi spoj 2D i 3D tehnike, a trebalo bi da bude završena do avgusta 2017. i spremna za premijeru u novembru iste godine. Zvanični sajt je: TheLastFiction.com