„Altered Carbon“ — nova Netfliksova serija!

Laguna
Laguna

Netfliks nam priprema novu seriju iz svoje produkcije. Ovoga puta je u pitanju sajberpank naučna fanstastka zasnovana na romanu „Digitalni ugljenik“ Ričarda Morgana. Ovaj naslov je dobio nagrade Artur Klark, Filip K. Dik i Džon Kembel, što govori u prilog tome da je u pitanju dobra knjiga.

IMDB
IMDB

Otkriveno je da će ovaj projekat biti realizovan uz podršku studija Skydance Television, a glavna uloga je dodeljena Džoelu Kinmenu (Takeši Kovač) kojeg se možda sećate iz ributa filma „RoboCop“, a pojavljuje se i u dolazećem „Suicide Squad-u“.

O knjizi:
Radnja je smeštena oko pet stotina godina u budućnosti u svemiru u kome protektorat Ujedinjenih nacija nadgleda više ekstrasolarnih planeta koje naseljavaju ljudska bića, glavni junak je Takeši Kovač, bivši izaslanik Ujedinjenih nacija i rodom je iz Sveta Harlan, planete koju naseljavaju japanski i istočnoevropski naseljenici. – wikipedia

Miguel Sapočnik („Igra prestola“ tv serija) će raditi na režiji, dok će Laeta Kalogridis („Avatar“, „Shutter Island“) raditi na scenariju za svih deset epizoda.