„Powerless“ — prvi sitkom iz DC Comic sveta!

POWERLESS -- Pilot -- Pictured: (l-r) Atlin Mitchell as Crimson Fox, Vanessa Hudgens as Emily -- (Photo by: Chris Large/NBC)
POWERLESS — Pilot — Pictured: (l-r) Atlin Mitchell as Crimson Fox, Vanessa Hudgens as Emily — (Photo by: Chris Large/NBC)

Kompanije NBC je objavila da je poručila izradu prvog sitkoma koji će se odvijati u svetu koji naseljavaju DC super junaci, a koja će se zvati „Powerless“. Jednu od glavnih uloga će igrati Vanesa Hadžens („Sucker Punch“), a pored nje tu će biti i Deni Pudi („Community“), Alan Tudik („I, Robot“) i Kristina Krik („Love Is Strange“) . Kako DC navodi, to će biti prva ekranizacija sveta super junaka iz perspektive običnih radnika.

„Život super heroja je ozbiljna stvar… uglavnom.“

Vanesa glumi Emili, koja je radnica u osiguravajućem društvu koja je specijalizovana za osiguranje običnih građana i naknadu štete nastale za vreme borbe super heroja protiv kriminala. Onog momenta kada se suprotstavi jednom od onih likova koji su „boga vukli za bradu“ ona postaje lokalni heroj na određeni način… barem među svojim voljenim kolegama. Sada, dok pokušava da žonglira između normalnog života i burne prošlosti, Emili otkriva da nije neophodno da imaš super moći da bi bio heroj.

Scenario za pilot epizodu je pisao Ben Kvin, koji je takođe bio i izvršni producent zajedno sa režiserom Majklom Petrkikom Dženom.

Ovo će biti prva komedija koju nam sprema DC Comics, imajući u vidu da su do sada uglavnom radili drame… Nadamo se najboljem.