Simon Kinberg želi nastavak filma „Fantastic Four“ sa istom postavom

20th Century Fox
20th Century Fox

Simon Kinberg, producent prethodnog filma o Fantastičnoj četvorci koju su kritičari i fanovi dočekali na nož i blago je reći da je film bio užasan. Niko nije siguran kako mu je pošlo za rukom, ali je napravio nešto što se maltene nikome nije dopalo, a pojedini su počeli mnogo više da poštuju prethodne filmove.
Prvobitni plan je bio da se nastavak filma uradi i objavi 2. juna 2017. godine, ali je otkazan posle lošeg plasmana u bioskopima. Simon Kinberg trenutno radi na promociji poslednjeg nastavka filma „X-Men: Apokalipsa“, pa je u jednom od intervjua pričao i o planovima za budućnost…

Uprkos svemu ovome, Simon je izjavio da i dalje želi na napravi nastavak filma na kom bi radio sa istom glumačkom postavom, ali da bi gledao da film ima malo moderniji ton.

Želimo još jedan film „Fantastična četvorka. Voleli smo postavu, to su bili odlični glumci. Volim taj strip, dobro, skoro koliko i X-Men. Naporno radimo na tome da nađemo rešenje za nastavak.

Što se tiče filma iz 2015. godine, na kom je Simon dorađivao scenario koji je u originalu pisao Džeremi Slejter zajedno sa Džoš Trank, priznaje da je bio jedna velika greška. Takođe navodi da je gledao da uči iz tih greški koje su tada napravljene.
Takođe, razlog zašto misli da postoji velika šansa da se uradi novi nastavak je činjenica da ako FOX ne napravi u narednih par godina novi film sa ovim junacima gubi pravo na njih, tj. onda bi se prava vratila u ruke Marvela. Imajući u vidu koliko je porasla cena autorskih prava za super heroje, FOX će se sigurno svim snaga boriti da ih zadrži.