Garet Edvards napušta „Godzilu 2″

-Legendary/WB
Legendary/WB

Režiser filma „Rogue one“ ipak neće raditi na nastavku filma „Godzila“

Nakon što je film „Godzila 2“ pomeren sa 2018. na 2019. godinu, došlo je i do promene režisera.  Garet Edvards, koji je planirao da radi nastavak svog filma iz 2014. godine, je sada napustio svet kaiđu filmova da bi se posvetio svojim originalnim projektima. Početkom nedelje je objavljena vest da će film „Godzila 2“ premijerno biti prikazan 22. marta 2019. godine, a slediće ga i „Godzila protiv Konga“, 29. maja 2020. Pre njih će u martu 2017. godine biti prikazan film „Kong: ostrvo lobanja“, režisera Džordana Vogt-Robertsa.

Za sada se ne zna mnogo detalja o filmu „Godzila 2“, ali je na prošlogodišnjem internacionalnom Komikonu spomenuto da će se u nastavku pojavljivati klasična čudovišta iz Toho filmova kao što su King Gidora, Motra, Rodan i drugi.

Producent Tomas Tul je izjavio kako je publika pozitivno reagovala na „Godzilu“ nakon što je zvanično najavljen film „Godzila protiv Konga“ prošle godine. „Drago mi je što mogu da objavim da je ovaj film samo početak mnogo veće priče u filmskom svetu. Kao dugoročni obožavatelj ovih likova, uvek sam želeo da vidim njihov najveći okršaj. Danas nam je čast što možemo da najavimo to, kao i još mnogo toga“, izjavljuje Tomas Tul.

Garetov najnoviji film, međutim, će se odvijati u dalekoj galaksiji. „Rogue one: a star wars story“, koji će prethoditi priči iz filma „Ratovi zvezda: nova nada“, će se baviti članovima otpora koji su se udružili da nabave nacrte za zvezdu smrti. Pored glavne zvezde Felisiti Džouns, tu će glumiti i Diego Luna, Ben Mendelson, Doni Jen, Điang Ven, Forest Vitaker, Mads Mikelsen, Alan Tudik i Riz Ahmed. Očekuje se da će film biti objavljen u decembru 2016. godine.